Desert tort cu zmeura, mascarpone si piscoturi

de Valclaudia in Torturi, 28 Mar 2017 | 3706 vizualizari

 

Cu toata dragostea pentru Nicole! La multi ani,draga mea! <3

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete blat cu cacao din comert
  • 3 cutii mascapone
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 gr zmeura congelata
  • 150 gr zahar tos
  • 200 gr unt gras de buna calitate
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr pasta de zahar pentru imbracat tortul
  • ornamente din pasta de zahar (din comert am avut eu)
  • sclipici alimentar
  • 28 piscoturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura, mascarpone si piscoturi:

Zmeura se pune la foc cu 150 gr zahar tos si se lasa la fiert, cca. 20 minute la foc mic pana incepe sa se ingroase siropul.

Trecem apoi amestecul prin sita deasa, pentru a separa semintele; piureul rezultat il lasam deoparte, la racit, acoperit cu folie alimentara pentru a nu se forma pojghita la suprafata.

Mascarponele rece de la frigider, se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, pana capata consistenta aerata. Dam crema la rece.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu 100 gr zahar pudra.

Asezam o felie rotunda de blat de cacao pe platou, o ungem cu un strat de crema de mascarpone, apoi adaugam peste acesta doua linguri piure de zmeura, nivelam si acoperim cu alta felie de blat.

Repetam procedura pana la ultima felie pe care o presam bine si o ungem cu crema de unt frecat cu zahar.

Marginile torului le-am imbracat cu crema de mascapone ramasa, apoi am suplimentat la nevoie si cu o parte din crema de crema de unt ramasa, lasandu-mi deoparte o lingura de crema pentru decor.

Peste stratul de crema de unt, am asezat pasta de zahar intinsa pe masa de lucru cu facaletul. Aceasta nu a imbracat in intregime tortul pentru ca era cam inalt, asa incat pe marginea tortului am asezat piscoturi din comert. Ele s-au putut aseza in voie, pentru ca la baza tortului nu ajunsese pasta de zahar, asa incat piscoturile s-au lipit de tort.

Am legat piscoturile in jurul tortului cu o panglica pentru o mai buna stabilitate.

Peste pasta de zahar, am pus in strat fin pulbere de sclipici alimentar cu ajutorul unei pensule de bucatarie, apoi am decorat tortul cu floricele si fluturasi, lipind figurinele din pasta de zahar cu crema de unt lasata deoparte.

Am dat la rece peste noapte si am servit tortul a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura, mascarpone si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trei torturi speciale a la Liliana