desert de post
Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul.
Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie.
Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei, framantam pana se dezlipeste aluatul de maini.
Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit mai mult de o ora.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata si decupam cercuri de marimea dorita.
Transferam cercurile din aluat de pe masa de lucru pe un prosop de bucatarie si le mai lasam la dospit inca o ora.
(Eu am folosit resturile de aluat pentru un alt desert pe care l-am copt in cuptor si pentru care voi da imediat cantitatile estimative pentru ca va fi urmatoarea reteta postata)
Punem uleiul la incins intr-o cratita, apoi prajim pe rand gogosile pana capata culoare aurie. Scoatem gogosile fierbinti pe servetele absorbante, pentru a scapa de uleiul in exces.
Asezam apoi gogosile pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si servim.
Pofta buna!