Gogosi de post

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 6783 vizualizari

 

desert de post

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 150 gr. margarina Unirea
  • 100 ml ulei
  • 100 gr. zahar pudra
  • cca 600 ml apa calduta
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • cca 700 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul.

Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie.

Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei, framantam pana se dezlipeste aluatul de maini.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit mai mult de o ora.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata si decupam cercuri de marimea dorita.

Transferam cercurile din aluat de pe masa de lucru pe un prosop de bucatarie si le mai lasam la dospit inca o ora. 

(Eu am folosit resturile de aluat pentru un alt desert pe care l-am copt in cuptor si pentru care voi da imediat cantitatile estimative pentru ca va fi urmatoarea reteta postata)

Punem uleiul la incins intr-o cratita, apoi prajim pe rand gogosile pana capata culoare aurie. Scoatem gogosile fierbinti pe servetele absorbante, pentru a scapa de uleiul in exces.

Asezam apoi gogosile pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post