Briose umplute si glazurate

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 2886 vizualizari

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 5 oua de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri capucino Milka de la Jacobs
  • 7 linguri faina alba

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud macinat
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3 linguri frisca
  • bombonele de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat;

Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de capucino si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi adaugam apa minerala.

In compozitia astfel obtinuta, se incorporeaza alternativ spuma din albusuri si faina proaspat cernuta.

Asezam hartiute pentru briose in formele de silicon.

In fiecare forma, punem cate o lingura din compozitie, apoi la mijloc, punem 1 lingurita de umplutura, iar la final peste aceasta adaugam in fiecare forma inca o lingura de compozitie pentru a acoperi umplutura.

Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru 35 minute.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele coapte din formele de silicon si le lasam la racit.

Topim ciocolata in cateva linguri de frisca lichida, glazuram briosele si le decoram cu bombonele colorate.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida si gustoasa de Briose cu iaurt si gem de caise