Pentru gogosele:
Crema:
Glazura:
Punem apa, untul, laptele si uleiul la foc mic, intr-o cratita, adaugam un praf de sare.
Cand incepe sa clocoteasca, tragem cratita deoparte, adaugam toata faina si amestecam energic cu un tel, pana la omogenizare.
Lasam amestecul la racit, apoi ajutandu-ne de un mixer, incorporam pe rand toate ouale, unul dupa altul.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt.
Punem amestecul intr-un posh, apoi formam gogoselele, dupa marimea dorita, lasand spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor umfla in timpul coacerii.
Dam tavile la cuptor pentru 35-40 minute, reducem temperatura la 180 grade C, la jumatatea timpului.
Nu deschidem deloc cuptorul cat timp se coc cojile de profiterol.
Cand capata culoare aurie si sunt coapte, le scoatem si le lasam la racit in tavi.
Crema o preparam, topind cele 200 grame de ciocolata amaruie in 100 gr frisca vegetala, intr-o craticioara, la foc mic.
Lasam la racit, apoi dam la frigider crema obtinuta, pentru cel putin 30 minute.
Batem frisca vegetala ramasa (rece, de la frigider), incorporam ciocolata topita si racita, iar la final, mascarponele.
Vom obtine o crema fina, aerata, pe care o punem in posh si, cu ajutorul unui dui cu gatul lung, pentru umplut, vom face la baza fiecarei gogosi, cate o gaura prin care vom umple interiorul gogosilor cu crema.
Asezam toate gogoselele umplute in tava, topim ciocolata alocata glazurarii cu 50 ml smantana de gatit sau frisca vegetala, apoi turnam cate o lingurita de glazura pe fiecare profiterol.
Presaram bombonele de ciocolata si dam tava la rece, pana in momentul servirii.
Pofta buna!