Va aduc o prajitura tare gustoasa, sunteti invitatii mei...
Blatul:
Crema:
Glazura si siropul:
Pregatim mai intai crema, astfel:
Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam.
Laptele il punem la foc, cu restul de zahar alocat cremei si margarina. Dupa ce s-a topit, incoproram la foc mic amestecul de galbenusuri cu amidon, amestecam si tinem la foc, pana obtinem o crema ferma de consistenta unei budinci. Acoperim cu folie de bucatarie si lasam crema la racit complet. Dupa ce s-a racit, mixam mascarponele cu mixerul si adaugam pe rand, cate o lingura de crema pana o incorporam toata. Dam crema la rece.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, 2 plicuri zahar vanilat si 1/2 cana zahar pudra.
Adaugam macul si nuca de cocos, amestecam usor. La final incorporam si faina, adaugand pe rand cele sase linguri.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava. Nivelam si dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din tava pe o tabla din lemn, indepartam hartia de copt.
Preparam siropul: caramelizam 4 linguri de zahar intr-o craticioara, apoi stingem cu 1 cana cu apa plata. Lasam la foc mic, pana se topeste zaharul, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom.
Peste blatul racit, punem crema rece in strat generos, nivelam.
Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema unul langa altul, formand un strat asemeni unei foi, peste care turnam glazura preparata din ciocolata amaruie, topita la foc mic, in 75 ml lapte.
Deasupra presaram bombonele de ciocolata si lapte.
Dam prajitura la rece pana a doua zi cand portionam si servim.
Pofta buna!