Delicii de Paste
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul.
Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina.
Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Pasta de macese se amesteca cu nuca de cocos rasa.
Intindem pe masa de lucru infainata aluatul, decupam floricele si le asezam pe hartie de copt in tava.
Jumatate din floricele vor avea cate o gaura la mijloc, aceasta se va face inainte de a aseza in tava floricelele, imediat dupa decuparea acestora cu forma ( eu am folosit un dui pentru aceasta operatiune).
Dam tavile la cuptor, pana ce fursecurile primesc culoare aurie.
Le scoatem din cuptor, le lasam la racit si lipim intre ele cu amestec de dulceata cu nuca de cocos, cate doua floricele: una intreaga, iar deasupra, asezam una cu gaura.
Le asezam pe un platou si le pudram cu mult zahar.
Pofta buna!