Umplutura:
Glazura alba:
Decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat.
Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte vasul cu glazura acoperit.
Cele doua albusuri se bat impreuna cu zaharul pana se obine o spuma ferma. Adaugam semintele de mac si nuca de cocos, acoperim vasul pana cand folosim umplutura.
Separam ouale pentru blatul brioselor.
Peste albusuri, punem un praf de sare si le mixam in continuu pana obtinem o spuma ferma.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire. Turnam si apa, la fel, in fir subtire pana la incorporarea completa.
In amestecul obtinut punem o parte din spuma de albusuri si o parte din faina, amestecam usor cu lingura de lemn, de jos in sus, sa nu se lase spuma. Procedam la fel pana epuizam intreaga cantitate de faina si de spuma.
Asezam hartiutele de briose in formele din silicon si in tava de briose.
Punem cate o lingura de compozitie in fiecare forma, apoi cate o lingurita de umplutura, iar la final acoperim umplutura cu amestec pentru blat.
Dam tavile la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din forme, le lasam la racit.
Ungem fiecare briosa cu glazura alba.
Frisca lichida o mixam pana obtinem consistenta dorita.
Impartim cantitatea de frisca in doua, coloram o parte cu rosu si partea ramasa cu colorant verde.
Decoram briosele cu frisca colorata si fluturasi din zahar.
Pofta buna!