Royal Icing

de Doralinda in Torturi, 17 Iun 2013 | 10688 vizualizari

 

Nu cred ca ar suna bine traducerea in romana, dar este o crema folosita ptr a face diverse decoruri ptr torturi, o pasta care se va intari in cateva ore. Am incercat cu cea cumparata din comert, dar nu mi-a placut, asa ca am zis sa o incerc eu, o reteta usoara!
Va va iesi in jur la 500 gr.( poate mai mult, nu am cantarit-o)

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 3-4 picaturi de zeama de lamaie
  • 800 gr zahar pudra
  • putina vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Royal Icing:

Cerneti zaharul direct in bolul de la mixer, adaugati celelalte ingrediente si mixati la viteza rapida pana va deveni o crema mai tare si omogena, o crema care sa stea daca o puneti. Acoperiti vasul cu un prosop umed si apoi inchis intr-o punga de plastic pana o veti folosi.

TIPS-URI

1

Ptr a avea diferite culori, adaugati cateva picaturi de culoare alimentara.

2

Daca dorita sa straluceasca, puneti o lingurita de glicerina alimentara.

3

Poate ramane ptr cca 2 saptamani dar lasata la temperatura camerei si intr-un vas inchis ermetic.

4

Daca doriti sa decorati un tort cu aceasta glazura, ptr ca se ususca incet, decorati tortul (daca e fara crema de ciocolata) cu 1 zi inainte ( daca tortul e doar din blat, nu va fie frica ca se strica, e ca si cum ati lasa un chec afara!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Royal Icing" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Doralinda 1

17.06.2013, 20:39

Exact soryna, le-am lasat peste noapte si l-am folosit a doua zi, s-au intarit ca niste bomboane, asa ca mi-au stat foarte bine pe tort! Iar din cele care mi-au ramas, le-am pus intr-o cutie inchisa ermetic si le poti folosi in urmatoarele 2-3 saptamani( sunt ca si bomboanele din comert, care stau pe rafturi cu lunile cred!) cand faci ornamente, sa le pui pe o foaie de copt ca sa le poti dezlipi usor fara sa se sparga!

loredanaaa 1

17.06.2013, 23:39

ce fain

Doralinda 1

18.06.2013, 01:46

Loredana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Cameo