Pandispan cu budinca de vanilie si fructe

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2016 | 10876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri faina alba
  • 500 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 2 banane
  • seminte de rodie
  • 6-7 fructe de kiwi
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru deserturi
  • 500 ml zeama din compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu budinca de vanilie si fructe:

Pentru blat separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu.

In aceasta compozitie, incorporam spuma de albusuri si faina, usor sa nu iasa aerul din spuma.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava si dam apoi tava la cuptor, pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, daca blatul este copt il scoatem si il lasam in tava la racit.

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar.

Diluam budinca in 100 ml lapte rece, apoi o incorporam in laptele fierbinte din oala.

Amestecam pana se ingroasa.

Turnam budinca fierbinte peste blat, nivelam.

Curatam fructele de kiwi si bananele, le feliem si le asezam peste budinca calda.

Presaram si semintele de rodie.

Punem 400 ml zeama de compot la incalzit. Praful de gelatina il diluam in 100 ml zeama de compot rece, apoi il turnam peste lichidul fierbinte si amestecam pana se ingroasa.

Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam la inchegat pana a doua zi.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu budinca de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

02.12.2016, 10:02

O bunatate!

shukly 1

02.12.2016, 17:03

De aratat, arata aproape ok, dar nu are nimic deosebit in ea. O aruncatura de fructe peste o budinca din plic si niste compot cu gelatina.
Eu nu as putea sa ofer cuiva asa ceva. Chiar nu inteleg entuziasmul tuturor. Ce bunatate?

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan