Pandispan cu budinca de vanilie si fructe

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2016 | 11428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri faina alba
  • 500 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 2 banane
  • seminte de rodie
  • 6-7 fructe de kiwi
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru deserturi
  • 500 ml zeama din compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu budinca de vanilie si fructe:

Pentru blat separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu.

In aceasta compozitie, incorporam spuma de albusuri si faina, usor sa nu iasa aerul din spuma.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava si dam apoi tava la cuptor, pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, daca blatul este copt il scoatem si il lasam in tava la racit.

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar.

Diluam budinca in 100 ml lapte rece, apoi o incorporam in laptele fierbinte din oala.

Amestecam pana se ingroasa.

Turnam budinca fierbinte peste blat, nivelam.

Curatam fructele de kiwi si bananele, le feliem si le asezam peste budinca calda.

Presaram si semintele de rodie.

Punem 400 ml zeama de compot la incalzit. Praful de gelatina il diluam in 100 ml zeama de compot rece, apoi il turnam peste lichidul fierbinte si amestecam pana se ingroasa.

Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam la inchegat pana a doua zi.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu budinca de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

02.12.2016, 10:02

O bunatate!

shukly 1

02.12.2016, 17:03

De aratat, arata aproape ok, dar nu are nimic deosebit in ea. O aruncatura de fructe peste o budinca din plic si niste compot cu gelatina.
Eu nu as putea sa ofer cuiva asa ceva. Chiar nu inteleg entuziasmul tuturor. Ce bunatate?

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni