RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI129
Retete

Cus-cus cu urzici

In Mancaruri de legume la 26 Apr 2021

Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în unt, la foc mic, într-o tigaie în...

Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate

In Supe la 19 Apr 2021

Urzicile se aleg, se curăță, se spală în 4-5 ape și apoi se opăresc 2 minute cu apă clocotită sărată. Apoi se scot cu o paletă și se pun la fiert în apă clocotită. Când sunt fierte, se strecoară și se lasă în așteptare, să se răcească, iar apa în...

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

In Porc la 12 Apr 2021

Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Cât timp se lasă carnea ca să absoarbă condimentele, se pregătește...

Desert prajitura cu gris si afine

In Prajituri la 12 Apr 2021

Se mixează untul cu zahărul tos și cel vanilinat, după care se adaugă ouăle, unul câte unul și praful de copt. Separat, se amestecă bine grisul cu smântâna și se lasă 20 de minute, ”la odihnit”. Apoi se încorporează treptat compoziția cu gris...

Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi

In Pui la 9 Apr 2021

Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se prăjesc ușor pe toate fețele, în ulei de floarea soarelui și la foc mic. Se curăță ceapa și...

Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb

In Porc la 5 Apr 2021

Carnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei. Se lasă feliile de carne cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă...

Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb

In Mancaruri de legume la 3 Apr 2021

Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient. Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc...

Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

In Mancaruri de legume la 31 Mar 2021

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare. Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp...

Desert prajitura Trufa

In Prajituri la 22 Mar 2021

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și apoi zahărul tos, puțin câte...

Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

In Porc la 22 Mar 2021

Carnea se spală, se lasă să se scurgă bine de apă și să se usuce, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce și pudră de usturoi. În cazul în care feliile de ceafă sunt prea groase, se vor bate puțin cu ciocanul de carne. Se lasă...

Broccoli pane, cu piure de cartofi

In Mancaruri de legume la 20 Mar 2021

Se desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de broccoli pe hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână apă printre inflorescențe....

Challah, paine evreiasca

In Piine la 15 Mar 2021

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează uleiul și apoi se lasă la dospit, timp de 45 de minute, acoperit cu un prosop de bumbac și...

Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

In Salate la 15 Mar 2021

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la...

Omleta bogata

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2021

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul, astfel încât cubulețele de cartofi să se rumenească ușor. Când sunt gata, se...

Desert tort cu crema si trufe de ciocolata - rețeta nr. 900

In Torturi la 7 Mar 2021

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă se dorește. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se începe adăugarea treptată a zahărului tos și a celui vanilinat, fără a opri...

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

In Mancaruri de legume la 1 Mar 2021

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică...

Orecchiette cu piept de pui

In Paste la 20 Feb 2021

Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se rumenește ușor. Se curăță ceapa și usturoiul, se mărunțesc și se adaugă în tigaia cu...

Ciorba din piept de vita, cu legume

In Ciorbe la 17 Feb 2021

Pieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă, apoi se micșorează intensitatea focului de la aragaz. Dacă pieptul...

Desert prajitura cu crema de mascarpone si jeleu de rodie

In Prajituri la 15 Feb 2021

Pentru blat, se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin, mixând întruna.  Se adaugă apoi,...

Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

In Pui la 13 Feb 2021

Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală și se feliază. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie...

Desert rulada cu crema de mascarpone si alune

In Prajituri la 11 Feb 2021

Pentru foaia de blat se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin, continuându-se mixarea. Când zahărul s-a topit și albușurile au crescut ca...

Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

In Porc la 7 Feb 2021

Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit....

Garnitura de cus-cus cu rodie

In Mancare copii la 5 Feb 2021

Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele. Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platou. Se taie untul bucățele, se adaugă în cuc-cus...

Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor

In Mancaruri de legume la 4 Feb 2021

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu o grosime de cel mult 1 cm. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare și separat...

Supa din rasol de vita, cu legume

In Supe la 31 Ian 2021

Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce se formează spumă, se culege, se aruncă și apoi se micșorează intensitatea focului. Când este cazul, se completează cu apă fierbinte. Între timp se...

Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

In Ficat la 28 Ian 2021

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se...

Ciorba de legume, cu galuste de gris si suc de rosii

In Ciorbe la 24 Ian 2021

Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie (sau se răzuiesc) și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor...

Salata cu rosii cherry, telemea si masline

In Salate la 22 Ian 2021

Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru. Se taie telemeaua sub formă de cubulețe. Se pune un prim strat de salată în bol, se...

Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

In Pui la 21 Ian 2021

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de...

Desert prajitura delicioasa

In Prajituri la 18 Ian 2021

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul, puțin câte puțin și zahărul...

Afisate 61 - 90 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]