Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2021 | 4492 vizualizari

 

De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.

 

INGREDIENTE

  • 250-300 grame de brânză de vaci
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt
  • 1/2 ceapă roșie
  • sare
  • Pentru decor:
  • chimen
  • feliuțe de ardei capia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen:

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.

Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).

Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.

Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.

TIPS-URI

1

Preparați pasta cu puțin timp înainte de servire. Dacă o preparați mai înainte, păstrați-o la frigider până ce trebuie să o întindeți pe feliile de pâine.

2

Folosiți brânză de vaci bine scursă, pentru ca pasta să nu fie apoasă.

3

Smântâna trebuie să fie groasă, nu subțire.

4

Tăiați fin ceapa roșie.

5

Cui îi place chimenul, poate să-l adauge și în compoziție, nu să-l folosească doar la decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

RODIMUR 1

01.06.2021, 10:43

dantes 1

02.06.2021, 10:03

Buna!

oanapl 1

02.06.2021, 12:57

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida si piept de pui