Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 25 Mai 2021 | 4727 vizualizari

 

Când am văzut zilele trecute la supermarket niște ciuperci champignons, mari cât palma, mi-am zis că a venit momentul să fac ceva ce-mi propusesem de mult timp: ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval, preparate la grill, sau pe grătar. Nu a durat mult și pe masă am avut acest aperitiv minunat, cu un gust deosebit. Motiv suficient să mai repet rețeta, cât de curând...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci champignons, mari
  • 100 grame de șuncă (mușchi file...)
  • 100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)
  • 50 grame de unt
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel (pentru decor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill:

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește.

Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile curățate  și se lasă să se scurgă bine de apă.

Se condimentează ciupercile cu sare și piper, după care se ung cu unt.

Se umplu ciupercile cu cașcaval răzuit și șuncă, după care se pun pe un grill, uns în prealabil cu puțin ulei. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește. 

Atunci se iau ciupercile umplute cu o paletă, se pun pe farfurii, se decorează cu pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servesc cel mai bine cu pâine toast, prăjită și rumenită frumos.

TIPS-URI

1

Pentru acest preparat este bine să alegeți ciuperci mari și proaspete. Acestea se curăță mai ușor și mai repede. În plus, spațiul concav va permite adăugarea unei umpluturi suficiente.

2

Este bine să curățați ciupercile de pielițe și mai ales de lamele/filamente, între care se adună adesea fire de pământ, sau chiar insecte.

3

Curățați ciupercile pe uscat și apoi spălați-le rapid, sub jet, ca să nu absoarbă multă apă.

4

Adăugați umplutură atât cât să se umple spațiul concav. Dacă veți pune mai multă umplutură, ea se va revărsa și ciupercile nu vor mai avea un aspect frumos.

5

Ungeți grillul cu puțin ulei, înainte de a pune ciupercile.

6

Preparați ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește.

7

Serviți ciupercile umplute calde, imediat ce le-ați luat de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci pleurotus