Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 29 Aug 2021 | 3336 vizualizari

 

Rețete de suflet
Printre bunătățile preparate din dovlecei în acest anotimp, a fost și tocănița aceasta, pe care am servit-o cu cartofi natur. A fost o bunătate, o mâncare excelentă din legume, ușoară, savuroasă și chiar de post, dacă este cazul.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2-3 roșii
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe galbene
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 40-50 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 7-8 cartofi roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur:

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii și păstârnacul) se spală, se taie rondele și se adaugă în tigaia cu ceapa călită, unde se prepară la foc mic, înăbușit, până ce se înmoaie ușor.

Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și de cotoare, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume călite. Se prepară la foc mic înăbușit, timp de 6-7 minute.

Se spală dovleceii, se taie cubulețe (cu tot cu coajă) și se adaugă în crăticioara cu legumele călite, Se acoperă cu apă caldă și se lasă la foc mic, timp de 10 minute.

Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se spală roșiile, se taie în sferturi și se adaugă în crăticioară, pentru încă 5 minute.

La urmă se adaugă usturoiul curățat, spălat și feliat în prealabil.

După încă 5 minute, la foc înăbușit, se condimentează tocănița cu sare și piper.

Pentru servit, se pun cartofii fierți și strecurați în mijlocul farfuriei și de jur împrejur, tocăniță de dovlecei. Se presară pătrunjel tocat, iar cine dorește, poate pune peste cartofii fierbiți, 2-3 feliuțe de unt. Se servește imediat.

 

TIPS-URI

1

Alegeți dovlecei tineri și subțiri, pentru că cei mari au semințe.

2

Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert, ci își păstrează forma.

3

Pregătiți legumele din timp, pentru ca prepararea tocăniței să fie rapidă.

4

Tăiați legumele în bucăți mari, ca să nu se sfărâme la fiert.

5

Preparați tocănița la foc mic, înăbușit, dar nu depășiți momentul pătrunderii lor, ca să nu se terciuiască. În farfurie, legumele arată mai bine și mai apetisant, dacă-și păstrează forma.

6

Puteți adăuga 1-2 feliuțe de unt (dacă nu faceți tocănița de post) deasupra cartofilor fierbinți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu praz