Reţeta am găsit-o pe blogul Violetei Postolache. Este foarte simplă şi cornuleţele ies foarte bune şi multe. Eu am făcut compoziţia pe jumătate faţă de reţeta originală. În plus am adăugat un pliculeţ de zahăr aromatizat cu rom. Mulţumesc , Violeta!
Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule.
Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.
Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.
Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.
Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.
Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).
Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.
Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade pentru 30 de minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.
Poftă bună!