Când am găsit la supermarket ciuperci champignons mari, cât palma, mi-am propus să fac două feluri de rețete: de post și de frupt (de dulce). Dacă pe cele de dulce le-am preparat la grill și le-am umplut cu șuncă și cașcaval, pe acestea de post le-am preparat la cuptor și le-am umplut cu legume, obtinand astfel o reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor. Printre legume am inclus și piciorușele ciupercilor, care mari fiind, deși erau numai în număr de cinci, au fost suficiente pentru a da umpluturii un gust delicios.
Ingrediente Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor
Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor
Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași tigaie cu ceapa.
Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe și se lasă în așteptare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se rup piciorușele de la ciuperci, se curăță, se spală și se taie cubulețe.
Se adaugă ardeii grași în tigaie, la foc mic, și când s-au înmuiat, se adaugă și piciorușele ciupercilor, Se toarnă 100 ml de supă de legume (sau supă concentrată) și se lasă la foc mic, acoperit inițial) până ce scade lichidul și legumele se pătrund. Atunci se ia tigaia de pe foc și se condimentează umplutura cu sare și piper, iar la urmă se adaugă pătrunjel tocat.
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, după care se spală rapid sub jet slab de apă și se zvântă (eventual se poate folosi un prosop de hârtie).
Se umplu ciupercile astfel curățate și spălate cu umplutura pregătită dinainte și se pun într-o tavă unsă cu ulei în prealabil.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pentru 30 minute, până ce se înmoaie ciupercile. Atunci se scoate tava din cuptor și ciupercile umplute pot fi servite.
Tot cu ciuperci imi place sa fac si Pulpe cu cartofi si ciuperci la cuptor, un preparat complet, fara prea mari batai de cap.
Cand pregatesc ciuperci umplute cu carne, prefer varianta - Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor
Voi de-o placinta cu ciuperci ce ziceti?
1
Nu este obligatoriu să curățați ciupercile de pielițe și filamente. Eu o fac, pentru că între acestea din urmă sunt adeseori firișoare de pământ și uneori chiar insecte.
2
Curățați ciupercile când umplutura este gata.
3
Spălați rapid, sub jet slab ciupercile (ca să nu absoarbă multă apă și să nu se strice pălărioarele) și apoi zvântați-le cu un prosop de hârtie absorbantă.
4
La prepararea umpluturii, adăugați 100 ml de supă de legume, sau de supă concentrată.
5
În loc de pătrunjel, puteți folosi mărar tocat.
6
Umplutura trebuie să fie bine scăzută, nu apoasă.
7
Aceste ciuperci umplute de post sunt foarte bune, atât calde cât și reci.