Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

de RODIMUR in Dulciuri, 18 Iul 2021 | 3142 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile, din câteva ingrediente am preparat rapid un desert aspectuos și foarte gustos. În plus, datorită înghețatei de vanilie, desertul a fost și răcoritor, adică exact ce trebuie în această vară fierbinte...
Din ingredientele de mai jos am făcut 10 gofre delicioase și consistente, suficiente pentru 10 porții.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 45 grame de cacao
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 400 ml de lapte
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 60 grame de unt topit și răcit
  • 75 grame de fulgi de ciocolată
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile aparatului
  • Pentru decor/servit:
  • înghețată de vanilie
  • frunze proaspete de mentă
  • cireșe confiate
  • ornamente decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie:

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și fără cocoloașe.

Se topește untul și după ce se răcește se adaugă în compoziție, iar apoi fulgii de ciocolată.

Se conectează gofrierul la priză și când s-a înfierbântat, se ung plăcile cu ulei și se toarnă câte un polonic de compoziție în fiecare spațiu pentru gofre. Se închide aparatul, fără însă a bloca încuietoarea și se mai verifică din când în când, ridicând cu grijă capacul.

Când gofrele au crescut și sunt gata, se scot cu o paletă de lemn, se lasă puțin pe un platou, ca să se mai răcorească puțin, după care se servesc, cu 1-2 cupe de înghețată de vanilie și cu decorul care se dorește.

TIPS-URI

1

Amestecați/mixați bine ingredientele, ca să nu rămână cocoloașe.

2

Nu adăugați untul topit în compoziție, decât după ce s-a răcit.

3

Așteptați întâi ca plăcile să fie fierbinți, înainte de a le unge și a turna compoziția pentru gofre.

4

După ce turnați compoziția, închideți aparatul, dar nu blocați încuietoarea, pentru ca gofrele să poată crește.

5

Nu atingeți părțile metalice ale aparatului în timpul funcționării (și timp de 30 minute, după ce îl scoateți din priză) ca să nu vă ardeți.

6

Dacă nu vreți ca gofrele să aibă un gust amărui, ca de ciocolată neagră, reduceți cantitatea de cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Chocolate Cookies