Îmi plac brânzeturile sărate (telemea și brânză de burduf) deși ar trebui să mănânc mai mult nesărat. Așa că având mai tot timpul în frigider astfel de brânzeturi, m-am gândit într-o zi să prepar din acestea o pastă tartinabilă, care odată terminată, a fost foarte apreciată la micul dejun.
Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt.
Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele.
Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai fină. Apoi se adaugă untul moale și se mai mixează încă 3-4 minute, până ce pasta se omogenizează.
Se adaugă ardeiul gras tăiat sub formă de cubulețe și rondelele din codițe de ceapă verde. Se amestecă ușor (manual, nu cu mixerul) pentru omogenizare, după care pasta poate fi deja folosită.
Este foarte bună cu pâine toast prăjită și cu felii răcoroase de roșii. Se decorează cu feliuțe de măsline negre.
1
Untul se scoate din timp de la frigider, ca să fie moale și bun pentru mixat.
2
După ce adăugați ardeiul gras și codițele de ceapă, pentru aspectul plăcut al preparatului, nu mai mixați pasta, ci amestecați-o ușor cu o lingură. Astfel, ardeiul gras și ceapa verde se vor vedea foarte frumos.
3
Cine dorește, mai poate adăuga condimentele preferate. Mie mi s-a părut că gustul este foarte bun, așa că nu am mai adăugat nimic.