Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie.
Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime.
Se pregătesc elementele de decor.
Se pun intercalat felii de mozzarella (condimentate cu sare și busuioc/oregano măcinat) cu felii de roșii,...
Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet.
Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o grosime de cel puțin 1 cm și se curăță de semințe.
Când aluatul s-a decongelat complet...
Mai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte.
Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă, apoi se încorporează treptat făina, ca să devină un...
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele.
Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs.
Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.
Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică.
Se fierb...
Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper...
Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de...
Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari.
Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru a se topi mai repede.
Se călește ușor ceapa în unt, cu grijă ca să nu se ardă,...
Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă deasupra, se adună și se aruncă.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se...
Mai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și nelipicios. Se împarte aluatul în două părți egale, se modelează sub formă de bile...
Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom.
Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează și apoi se încorporează în compoziția cu untură. Se frământă aluatul...
Se pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se adaugă sarea fină și uleiul de...
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.
Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul...
Cum se prepara Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui
Se mixează muștarul cu mierea de albine.
Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă.
Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic)...
Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper.
Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu sare și piper și se lasă în așteptare, pentru a umple cu ea, omleta.
Se unge tigaia cu unt...
Se ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a cuprinde toate ingredientele) și deasupra, câte o felie de cașcaval, întreagă, sau...
Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei.
Se...
În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a fost încorporată întreaga cantitate de făină, se adaugă uleiul de măsline și se...
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare....
Se mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată cu praful de copt. Se frământă puțin, iar când aluatul devine elastic și nelipicios,...
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală și se curăță ardeiul de semințe,...
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.
Mazărea se clătește în câteva ape, după ce a fost scoasă din păstăi și se pune la fiert, până ce dă...
Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un pahar cu apă și se prepară înăbușit, până ce se pătrunde și scade sosul.
Făina...
Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.
Castravetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Se spală ardeiul gras, se curăță de...
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul.
Cartofii se spală și se fierb întregi,...
Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos.
Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază cu 3-4 linguri de apă, adăugate și încorporate treptat și se lasă în...
Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă.
Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii.
Se pun...
Carnea de vițel se spală și se pune la fiert, la foc iute, în apă rece. Când se ridică spuma la suprafață, se adună și se aruncă, după care se adaugă în oală, când este cazul, apă fierbinte.
Între timp se curăță și se spală legumele.
Se aleg...
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri.
Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri....
Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html
În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face...
Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin.
Se dă cratița pe foc (mediu), la bain-marie și se amestecă întruna, până ce compoziția se îngroașă....
Aperitiv medalion Caprese
Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun intercalat felii de mozzarella (condimentate cu sare și busuioc/oregano măcinat) cu felii de roșii,...
Aperitiv pachetele mic dejun, cu aluat foietaj
Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o grosime de cel puțin 1 cm și se curăță de semințe. Când aluatul s-a decongelat complet...
Desert tarta cu mere si nuci
Mai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte. Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă, apoi se încorporează treptat făina, ca să devină un...
Salata poloneza cu ton
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele. Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică. Se fierb...
Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor
Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper...
Ostropel de pui, cu mamaliguta
Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de...
Tocanita de legume, cu cus-cus
Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari. Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru a se topi mai repede. Se călește ușor ceapa în unt, cu grijă ca să nu se ardă,...
Bors de cartofi, cu ceafa afumata
Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă deasupra, se adună și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se...
Aperitiv placinta cu cartofi si branzeturi
Mai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și nelipicios. Se împarte aluatul în două părți egale, se modelează sub formă de bile...
Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata
Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom. Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează și apoi se încorporează în compoziția cu untură. Se frământă aluatul...
Foccacia cu masline si rosii
Se pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se adaugă sarea fină și uleiul de...
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul...
Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui
Cum se prepara Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui Se mixează muștarul cu mierea de albine. Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă. Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic)...
Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval
Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper. Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu sare și piper și se lasă în așteptare, pentru a umple cu ea, omleta. Se unge tigaia cu unt...
Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si kaiser la cuptor
Se ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a cuprinde toate ingredientele) și deasupra, câte o felie de cașcaval, întreagă, sau...
Ciorba de legume, cu tăiței
Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei. Se...
Focaccia cu rozmarin
În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a fost încorporată întreaga cantitate de făină, se adaugă uleiul de măsline și se...
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare....
Desert fursecuri cu serbet
Se mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată cu praful de copt. Se frământă puțin, iar când aluatul devine elastic și nelipicios,...
Cartofi in sos de rosii
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic. Se spală și se curăță ardeiul de semințe,...
Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Mazărea se clătește în câteva ape, după ce a fost scoasă din păstăi și se pune la fiert, până ce dă...
Taci si inghite
Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un pahar cu apă și se prepară înăbușit, până ce se pătrunde și scade sosul. Făina...
Salata de cartofi a la grec
Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi. Castravetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se spală ardeiul gras, se curăță de...
Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul. Cartofii se spală și se fierb întregi,...
Sos alb, din smantana si cascaval
Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos. Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază cu 3-4 linguri de apă, adăugate și încorporate treptat și se lasă în...
Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii
Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii. Se pun...
Bors din mugur de vitel, cu cartofi
Carnea de vițel se spală și se pune la fiert, la foc iute, în apă rece. Când se ridică spuma la suprafață, se adună și se aruncă, după care se adaugă în oală, când este cazul, apă fierbinte. Între timp se curăță și se spală legumele. Se aleg...
Salata de farfalle, cu file de macrou in ulei
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri. Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri....
Desert mini tarte cu crema mousseline si afine
Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face...
Crema mousseline, pentru prajituri si torturi
Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin. Se dă cratița pe foc (mediu), la bain-marie și se amestecă întruna, până ce compoziția se îngroașă....