Aperitiv chec cu branzeturi si rosii cherry

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2018 | 2648 vizualizari

 

Pentru mic dejun, sau pentru o cină (obișnuită, sau festivă) există o opțiune excelentă: un chec aperitiv care pune în valoare atât gustul dulce-acrișor și foarte plăcut al roșiilor cherry, cât și acela consistent al brânzeturilor. 
Am făcut acest chec aperitiv într-o formă de copt din aluminiu, cu dimensiunile de 20/10 cm.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de roșii cherry
  • 3 ouă
  • 75 grame de telemea
  • 50 grame de cașcaval
  • 2 linguri încărcate de făină
  • 1 linguriță rasă de praf de copt
  • 1 lingură încărcată de smântână grasă
  • 2 linguri de lapte dulce, fiert
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu branzeturi si rosii cherry:

Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil.

Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă pe răzătoarea mare și făina, ”în ploaie”, amestecată cu praful de copt. 

Se condimentează cu sare și piper și se subțiază puțin compoziția cu două linguri de lapte dulce, fiert.

Se toarnă compoziția peste roșii, în tava de copt și deasupra se răzuiește cașcaval, pe răzătoarea mare.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce checul se rumenește frumos.

Când checul s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de a fi feliat.

TIPS-URI

1

Telemeaua trebuie să fie bine scursă, să nu fie apoasă.

2

Dacă telemeaua este foarte sărată, aveți grijă la cantitatea de sare pe care o folosiți.

3

Checul poate fi servit și cald, dar atunci va trebui să fiți atenți la feliere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu branzeturi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghinare cu garnitura de vinete umplute