Pentru mic dejun, sau pentru o cină (obișnuită, sau festivă) există o opțiune excelentă: un chec aperitiv care pune în valoare atât gustul dulce-acrișor și foarte plăcut al roșiilor cherry, cât și acela consistent al brânzeturilor.
Am făcut acest chec aperitiv într-o formă de copt din aluminiu, cu dimensiunile de 20/10 cm.
Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil.
Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă pe răzătoarea mare și făina, ”în ploaie”, amestecată cu praful de copt.
Se condimentează cu sare și piper și se subțiază puțin compoziția cu două linguri de lapte dulce, fiert.
Se toarnă compoziția peste roșii, în tava de copt și deasupra se răzuiește cașcaval, pe răzătoarea mare.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce checul se rumenește frumos.
Când checul s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de a fi feliat.
1
Telemeaua trebuie să fie bine scursă, să nu fie apoasă.
2
Dacă telemeaua este foarte sărată, aveți grijă la cantitatea de sare pe care o folosiți.
3
Checul poate fi servit și cald, dar atunci va trebui să fiți atenți la feliere.