Acest aperitiv sănătos, nutritiv și gustos este recomandat, atât la ocazii speciale, cât și în zilele obișnuite. În plus, se prepară foarte repede și cu puțină răbdare, poate fi ornat în fel și chip, pentru a încânta privirea.
Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie.
Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime.
Se pregătesc elementele de decor.
Se pun intercalat felii de mozzarella (condimentate cu sare și busuioc/oregano măcinat) cu felii de roșii, după care se ornează medalioanele după plac, cu: roșii, castraveți, măsline, ardei capia, sau grași, salată verde.
Se pot servi imediat, sau după ce au stat 30-60 minute în frigider.
1
Înainte de a felia mozzarella, lăsați-o să se scurgă de lichidul în care a stat în punga originală.
2
Pentru aspect, ar fi bine ca feliile de mozzarella și cele de roșii să aibă aceeași dimensiune/grosime.
3
Dacă doriți, puteți orna medalionul cu frunze proaspete de busuioc.