O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de-astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii :)))
Pentru Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, mac, lapte, unt, frisca, ciocolata, biscuiti.
Ingrediente Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru
Blat:
Crema:
Glazura:
In plus:
Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru
Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand compozitia se ingroasa.
Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.
Blat: Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos. Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.
Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.
Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema.
Glazura: Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.
Turnam glazura usor racita peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.
Incearca si varianta de Prajitura Tosca, varianta dietetica sau reteta de Prajitura Carpati, una dintre cele mai gustoase prajituri.
Iti recomandam si reteta de Prajitura Boema.
1
Ingredientele sunt pentru o tava de 26x39cm