RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE986
PRIETENI143
Retete

Aperitiv briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2018

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele. Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu: ouăle, sarea, zahărul, smântâna și uleiul. (Inițial am vrut să folosesc doar două...

Desert fursecuri cu gem

In Dulciuri la 12 Noi 2018

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece, la frigider, pentru cel puțin două ore. După ce aluatul s-a răcit și...

Salata de cartofi si telina

In Salate la 9 Noi 2018

Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”. Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert. Se fierb tari cele patru ouă, se răcesc în apă rece și se curăță de coajă. Se curăță ceapa, se spală, se...

Desert clafoutis cu struguri

In Prajituri la 8 Noi 2018

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se amestecă făina cu: sarea, praful de copt, bicarbonatul, vanilia și zahărul. Se adaugă cele două...

Ciorba de sfecla rosie, cu galuste de gris

In Ciorbe la 7 Noi 2018

Cele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie. Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor...

Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel

In Pui la 7 Noi 2018

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin...

Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui

In Dulciuri la 2 Noi 2018

Decongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze puțin. Ungeți aluatul cu un strat relativ subțire de gem, rulați și apoi tăiați rondele...

Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2018

Gutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa, scorțișoara și anasonul stelat în cratița în care se va face dulceața, la foc mic mai...

Ciorba de perisoare, cu cartofi

In Ciorbe la 30 Oct 2018

Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când scade. Se alege orezul, se spală în mai multe ape și...

Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2018

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald.  Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este elastic, se lasă la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții...

Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 26 Oct 2018

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de preparat cantități mari!) se folosește câte o jumătate din cantitățile de ingrediente din...

Desert prajitura Coconut Dream

In Prajituri la 23 Oct 2018

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua. Compoziția rezultată se toarnă în tava de copt, unsă bine cu unt în prealabil și se dă...

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

In Ciorbe la 22 Oct 2018

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește peste ceapă. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie bastonașe,...

Compot asortat de sezon

In Mancare copii la 22 Oct 2018

Fructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește. Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul de scorțișoară încă de la început, ca să lase gustul său bun, în timpul...

Salata de paste, cu sunca si maioneza

In Paste la 21 Oct 2018

Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată. Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează. Șunca se feliază și se taie în...

Cartofi aromatizati, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2018

Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji, se taie în forma dorită, se pun într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei și se...

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

In Torturi la 21 Oct 2018

Gutuile se spală bine, se curăță de coajă și se feliază. Într-o tavă pentru copt (sau într-o cratiță specială) se pune untul tăiat felii și se acoperă cu 200 grame de zahăr. Deasupra se pun feliile de gutui, radial, în cerc, de jur-împrejurul tăvii,...

Aperitiv chec cu branzeturi si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2018

Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil. Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă pe răzătoarea mare și făina, ”în ploaie”, amestecată cu...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 18 Oct 2018

Se spală ardeii și gogoșarii, se coc, pe toate fețele și după ce sunt luați de pe foc se pun într-un vas acoperit cu capac. După ce se coc toți ardeii și gogoșarii, se curăță de pielițe, de cotoare și de semințe și se lasă să se scurgă de zeamă. Se spală vinetele,...

Desert cornulete fragede, cu rahat

In Dulciuri la 17 Oct 2018

Se amestecă făina cu sarea în vasul în care se va face aluatul și în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul și smântâna. Se frămână bine drojdia cu zahărul și smântâna până ce se dizolvă și se omogenizează compoziția,...

Fasole cu carnati de porc afumati

In Mancaruri de legume la 17 Oct 2018

Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, atunci o puteți pune (după ce ați ales-o și...

Urși de mamaliga cu branza

In Mancare copii la 16 Oct 2018

Se pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se lasă ceaunul la foc iute și se amestecă din când în când, până ce...

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

In Ciorbe la 14 Oct 2018

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în...

Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri

In Dulciuri la 14 Oct 2018

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze cocoloașe.  După ce făina a fost încorporată în întregime, se adaugă laptele,...

Cartofi cu mozzarella, la cuptor

In Mancaruri de legume la 12 Oct 2018

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit. Se unge cu unt o tavă termorezistentă. După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se...

Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor

In Pui la 9 Oct 2018

Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat....

Desert prajitura cu mac si crema de lamaie

In Prajituri la 7 Oct 2018

Mai întâi se face crema de lămâie, pentru a avea timp suficient să stea la frigider. Pentru aceasta se amestecă zahărul tos cu amidonul alimentar și vanilia, se adaugă laptele puțin câte puțin, iar compoziția rezultată se dă la bain-marie și se amestecă...

Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

In Pui la 7 Oct 2018

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se...

Ciorba de varza dulce, cu rasol afumat de porc

In Ciorbe la 6 Oct 2018

Mai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei...

Aperitiv medalion Caprese

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2018

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun intercalat felii de mozzarella (condimentate cu sare și busuioc/oregano măcinat) cu felii de roșii,...

Afisate 571 - 600 din 986 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]