Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR in Ciorbe, 14 Oct 2018 | 10736 vizualizari

 

Mă pregăteam să fac o supă, dar când am văzut că mai am 1 litru de borș natural în frigider, m-am hotărât pe loc să fac altceva. Așa că am făcut un borș bun, consistent și acrișor, cu cartofi, dres cu ouă și smântână, așa cum îi place soțului meu.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, medii
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe medii
  • 2 roșii medii
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 l de borș natural, preparat în casă
  • 2 ouă
  • 200 ml de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi, dres cu oua si smantana:

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc peste ceapă și usturoi.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în oala cu celelalte legume, fierte deja pe jumătate.

Se aleg frunzele de pătrunjel și de leuștean, se spală și se taie mărunt.

Se mixează două ouă întregi cu smântână și se subțiază cu două polonice de ciorbă.

Când cartofii sunt aproape fierți se adugă în oală borșul și după încă două clocote se adaugă și ouăle mixate cu smântână.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după gust și apoi se ia oala de pe foc și se pune capacul. Peste 10-15 minute, se presară verdeața tăiată mărunt și borșul poate fi servit, cu ardei iuți și cu un adaos de smântână, după dorință.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor la fiert.

2

Nu prăjiți prea tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, la foc mic și în ulei suficient, până ce se înmoaie și devine dulce.

3

Adăugați cartofii în oală, atunci când celelalte legume sunt fierte pe jumătate.

4

Folosiți smântână naturală, pe cât posibil. Cea din comerț are consistența iaurtului și se brânzește la fiert.

5

Subțiați ouăle mixate cu smântână adăugând treptat două polonice de ciorbă fierbinte.

6

Presărați verdeața după ce ați luat oala de pe foc și ciorba/borșul ”s-a odihnit” 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi, dres cu oua si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

18.10.2018, 19:19

Așa e, Daniela! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Rocsi 1

19.10.2018, 19:47

Mama, mama ce bunatate!

RODIMUR 1

19.10.2018, 20:40

Mă bucur că-ți place borșulețul...Mulțumesc frumos, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa