Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider.
A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa...
Se curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.
Tocati marunt ghimbirul.
Sotati gimbirul si morcovii intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 5...
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La final,...
Cum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ
Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea...
Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam.
Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute.
Daca nu aveti oala...
Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei
Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).
Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem...
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...
Pulpa superioara de curcan se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza si se pune intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica, se pune apa, se acopera cu o folie alimentara si se da la...
Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.
Am uns vasele pt...
Pregatim mai intai blatul: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le...
Preparare Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana...
Prima data macinam biscuitii, punem intr-un bol si adaugam toate ingredientele pentru aluat si amestecam.
Amestecam si toate ingredientele pentru crema.
Amestecul de biscuiti il intindem pe o...
MODEL 1:
Tăiem miezul feliilor de pâine în forme dreptunghiulare, egale. Le întindem puţin cu sucitorul şi asamblăm astfel: dreptunghiul format din pâinea...
Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia...
Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor...
Iepurele se spala bine si se pun la fiert impreuna cu maruntaie in aproximativ 5 litri de apa. Se ia spuma de cate ori este nevoie si se lasa pana carnea e fiarta. Se scoate carnea de iepure si se...
Cum preparam:
Pipetul de pui se taie bucatele (patratele).
Le punem in marinata, acoperim vasul si le lasam 30 de minute la frigider. Punem bucatelele de carne intr-o strecuratoare, apoi le...
Frisca se mixeaza si se pune la frigider.
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.
Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul).
Punem...
Se decface conopida buchetele mici si se fierbe(eu le fierb pe aburi).
Se unge bine un vas cu unt se presara pesmet foarte fin se pun buchetele de conopida se condimeteaza cu sare si piper.Se bat...
Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa
Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama.
Albusurile le bati spuma tare cu...
Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează.
Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm...
Se toaca varza fideluta si se freaca cu sare si putin piper. Se lasa asa la odihnit pana se pregatesc celelalte ingrediente.
Se toaca ceapa solzisori si se caleste in ulei incins, pana devine...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul.
Se scurg visinele...
Am pregatit mai intai taieteii dupa reteta de aici . Daca nu aveti masina de taietei amestecati oul batut cu sare si faina si framantati usor un aluat pe care il intindeti apoi cu sucitorul...
Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora.
Toate ingredientele se curata si se toaca marunt.
Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta.
Se pun intr-un...
Untul se topeste si se raceste.
Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii...
Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din...
Se toaca marunt (cuburi mici) toate legumele si carnea. Gogosarii si castravetii murati i-am pus separat intr-o sita, sa se scurga de zeama in exces. Se amesteca toate intr-un bol mare, se adauga...
Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de...
Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.
Am adaugat faina pâna am...
Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea (nici rase, nici cu virf).
Se adauga...
Se deschide site-ul bucataras.ro.
Veselie, voie buna, gasca faina, retete de nota 10 si hop, apare un papitoi colorat care te innebuneste cu holla, holla, holla; vine repede si-si baga nasu' unde...
Se infierbanta uleiul si se pune carnatul la prajit.
Dupa ce s-a rumenit ,se scoate si se pun ouale la prajit.
De data asta n-am mai scos carnatul,ca a lasat ulei cu paprika si era bun de tot!!!...
Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa.
La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat bine...
Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei si calim kaiserul taiat, adaugam usturoiul pisat, lasam sa se caleasca putin si adaugam 1 lg de faina. Peste punem spanacul, laptele si lasam sa fiarba putin....
Intr-un vas am amestecat ouale(cu mixerul) cu un praf de sare pana au devenit spumoase, am adaugat lapte, apa minerala si am continuat sa mixez.Am lasat sa se linisteasca putin si am...
Cartofii dulci, telina, morcovul si pastarnacul se curata, se taie cubulete si se pun in apa fiarta cu putina sare. Untul se pune la incins si se adauga ceapa tocata, apoi usturoiul...
Ciolanul dezosat impreuna cu cartofii curatati si spalati i-am fiert in kucta pentru 30 de minute. Dupa ce au fiert cartofii i-am asezat intr-un vas de yena alaturi de felii taiate din ciolanul...
Intr-un bol, cu ajutorul unul tel, mixam oul cu sarea si zaharul/indulcitorul. Adaugam apoi cojile de citrice (trebuie spalate bine inainte de a le da prin razatoare). Urmeaza apoi faina amestecata...
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat...
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs.
Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei.
Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe...
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine....
Pentru astazi am ales
Ciorba de fasole boabe, de post
Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider. A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa...
Ravioli proaspete cu sos cremos si curry verde
Se curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul. Sotati gimbirul si morcovii intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 5...
Desert tort curcubeu
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La final,...