Ciorba de dovlecei a la grec

de adnia in Ciorbe, 28 Iul 2013 | 9180 vizualizari

 

E vara, e foarte cald...iar dovleceii, preferatii mei sunt la putere! Si cum tot incerc eu sa-i prepar in fel si chip, va prezint si aceasta reteta, foarte gustoasa si perfecta, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei a la grec:

 

Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute.  Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia dovleceilor, apoi se adauga apa si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dovleceii, se dau in 2-3 clocote si se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se ia un bol separat, se bat ouale, se adauga laptele si putina zeama din ciorba, apoi se adauga in oala cu ciorba. Se potriveste de sare, eventual piper, se acreste cu zeama de lamaie si se presara marar praspat tocat. Eu prefer sa servesc ciorba asta la temperatura camerei, mai ales pe caldurile astea.
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei a la grec" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca