Inghetata cu ciocolata si nuca

de Miha in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 9288 vizualizari

 

Ia sa vad eu...cine ma refuza cand ofer inghetata de casa :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru pasta de nuca:
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • Pentru inghetata de casa :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 1 foaie de napolitana
  • 3 linguri dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si nuca:

Pasta de nuca:

Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.

Inghetata de casa :

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.

Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.

Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu inghetata de casa.

Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. :)

Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.

Dulceata o punem intr-o craticioara si o incalzim, atat cat sa devina lichida. Asa calda, o intindem peste foaia de napolitana. Lasam putin sa se racoreasca, timp in care vom taia PET-ul si vom scoate inghetata de casa . O punem pe foaia de napolitana si rulam.Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.

Sursa de inspiratie

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru ruloul de inghetata de casa orice altfel de gem sau dulceata va place. 

2

Dulceata avand fructe intregi am pasat-o mai intai cu mixerul vertical.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 22:44

minunata

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:46

Eu nu refuz

Valclaudia 1

07.12.2018, 17:28

nici eu nu pot refuza asa ceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata Orange-Campari