Desert prajitura N 11 Oct

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Oct 2018 | 3471 vizualizari

 

E fara cuvinte doar cu amintiri......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 360 g albusuri
  • 200 g margarina rama
  • 170 g ciocolata alba
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • Crema
  • 400 g nuca macinata
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 borcan 400 g gem de caise
  • Frisca
  • 200 ml frisca neindulcita LaDorna
  • 200 ml frisca vegetala
  • pepite de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura N 11 Oct:

Foi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de bucatarie, am presarat putina sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Separat am topit pe baie de aburi, ciocolata cu margarina, apoi am transferat-o in vasul robotului si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat nuca macinata, am mixat 2-3 min si la final am incorporat faina. Cu ajutorul unei spatule am incorporat bezeaua in amestecul de ciocolata, margarina, nuca si faina. Am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta compozitie am copt 3 foi. In tava tapetata cu hartie de copt am intins compozitia si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand incepe sa se rumeneasca. Se coace foarte repede pentru ca nu este o foaie groasa. Se lasa la racit.

Crema : Intr-un tuciulet smaltuit am pus nuca macinata, zaharul si laptele si le-am pus la fiert la foc mic, pana incepe sa se ingroase, pentru ca sa fie un pic mai groasa, am adaugat spre final o lingura de amidon si am mai lasat sa fiarba cca 6 min. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi incorporam gemul de caise. 

Frisca: amestecam cele doua tipuri de frisca, cea naturala si cea vegetala si mixam pana obtinem o frisca consistenta.

Asamblare. In tava in care am copt foile, asezam prima foaie si o parte din crema ( crema o impartim in 3) nivelam, apoi asezam foaia a doua si presam putin sa se lipeasca bine, apoi intindem crema si asezam si ultima foaie presand usor, deasupra intindem restul de crema, portionam si ornam cu frisca fiecare bucatica de prajitura. Deasupra presaram pepite de ciocolata, dam tava la rece pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura N 11 Oct" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

20.10.2018, 11:06

) Te astepti sa fie ceva... chimic ca si-n tabloul acela celebru al lui Mendeleev

RuxyRux 1

20.10.2018, 13:44

Pana sa vad reteta eram sigura ca e prajitura ta Clemisoara! Grozava!

RuxyRux 1

20.10.2018, 13:45

Ma doare sufletul...pe 14 octombrie tata ar fi implinit 86 de ani...ma bucur nespus ca am apucat sa-l serbam la 85...nu am cuvinte....extrem de greu....te inteleg scumpo....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera