E fara cuvinte doar cu amintiri......
Foi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de bucatarie, am presarat putina sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Separat am topit pe baie de aburi, ciocolata cu margarina, apoi am transferat-o in vasul robotului si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat nuca macinata, am mixat 2-3 min si la final am incorporat faina. Cu ajutorul unei spatule am incorporat bezeaua in amestecul de ciocolata, margarina, nuca si faina. Am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta compozitie am copt 3 foi. In tava tapetata cu hartie de copt am intins compozitia si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand incepe sa se rumeneasca. Se coace foarte repede pentru ca nu este o foaie groasa. Se lasa la racit.
Crema : Intr-un tuciulet smaltuit am pus nuca macinata, zaharul si laptele si le-am pus la fiert la foc mic, pana incepe sa se ingroase, pentru ca sa fie un pic mai groasa, am adaugat spre final o lingura de amidon si am mai lasat sa fiarba cca 6 min. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi incorporam gemul de caise.
Frisca: amestecam cele doua tipuri de frisca, cea naturala si cea vegetala si mixam pana obtinem o frisca consistenta.
Asamblare. In tava in care am copt foile, asezam prima foaie si o parte din crema ( crema o impartim in 3) nivelam, apoi asezam foaia a doua si presam putin sa se lipeasca bine, apoi intindem crema si asezam si ultima foaie presand usor, deasupra intindem restul de crema, portionam si ornam cu frisca fiecare bucatica de prajitura. Deasupra presaram pepite de ciocolata, dam tava la rece pana a doua zi.