Tochitura in sos de vin

de Patricia Iordache in Porc, 27 Mai 2013 | 19371 vizualizari

 

Am pregatit aceasta mancarica cu 3 feluri de carne (Tochitura) si tare mi-a placut. Sa va spun despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc (pulpa);
  • 200 gr. scarita afumata;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • 1 ceapa;
  • 4 fire usturoi verde;
  • 2 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 1 lingurita cu cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 3 linguri pasta de ardei rosu;
  • 1 lingura bulion (2-3 linguri suc de rosii);
  • 300 ml. vin alb sec/demisec;
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura in sos de vin:

Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari.

Tocam usturoiul verde si ceapa.

Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam pana ce carnea se albeste. Adaugam ceapa si usturoiul verde tocat, amestecam bine si apoi adaugam vinul.

Punem foile de dafin, sare, piper, cimbrul si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Adaugam apoi pasta de ardei rosu si bulionul, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic inca 15-20 minute.

Presam cu lama cutitului cateii de usturoi si ii tocam marunt. Ii adaugam peste tochitura, amestecam si oprim focul.

Servim alaturi de mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Nu adaugati deloc apa! Daca considerati ca 300 ml. de vin este prea putin, adaugati mai mult. Important este ca la inceput, vinul sa acopere aproape toata carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:26

gustoasa

ianculubita 1

01.02.2016, 09:13

Patricia am tot respectul si admiratia pentru ceea ce faci si tu stii asta dar te rog nu mai spune acestei tocanite Tochitura,sunt doua retete complet diferite,mai ales ca are ceapa si bulion; iarta-ma daca mi-am exprimat parerea de moldoveanca!

kytz 1

22.12.2016, 09:56

Am sa o incerc si eu in perioada ce urmeaza! Imi place friptura cu mult soooooos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata