Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 5845 vizualizari

 

Stiati ca... Tonka se foloseste in lapte, smantana lichida, inghetata si cu ciocolata. Se poate folosi in locul pastaii de vanilie, in creme, mousse-uri, ciocolata topita, glazuri, in pandispan, in deserturi in general.

 

INGREDIENTE

  • - 50 de grame fulgi de orz (Sanovita);
  • - 25 grame unt;
  • - 2 lingurite de miere;
  • - 1 mango;
  • - 250 grame branza quark;
  • - 1/2 lingurita chai latte;
  • - 1 bucata tonka razuita;
  • - 3 lingurite fulgi de migdale.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka:

1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar).

2. Branza de quark se amesteca cu chai latte si tonka razuita. Aceasta formeaza al doilea strat al parfait-ului.

3. Mango se curata de coaja, se taie cubulete si se toaca in blender, formand al treilea strat al parfait-ului.

4. Repetati asezarea ingredientelor pe straturi in aceeasi ordine: fulgii rumeniti, branza si mango.

5. Deasupra se decoreaza cu mango taiata cubulete si tonka razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)