E perioada postului mare şi e timpul când verdeţurile sănătoase sunt la mare căutare. Mie îmi place foarte mult spanacul, indiferent cum este gătit. Pentru care motiv, azi, prezint o ciorbă de spanac acrită cu borş, dar fără să fie "unsă", aşa, ca pentru o zi de vineri.
Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă.
Legumele se pun la fiert, în apa cu sare, şi când sunt bine pătrunse se adaugă spanacul lăsându-se la fiert încă 10 minute. În paralel se fierbe borşul, căci adăugat rece, tulburiseşte ciorba, şi se adugă în ciorbă la final.
Prefer să mănânc ciorba de spnac, rece, ca şi pe cele de lobodă ori salată verde.
Poftă bună să aveţi!
p.s Sper că deja v-aţi obişnuit cu faptul că pun pozele "nelucrate" cu vreun program. ;)
1
Se poate adăuga fidea, deşi ar îndesi prea tare ciorba.
2
Sunt cazuri, când nu avem toate legumele proaspete, când putem adăuga delikat.
3
Cine doreşte poate pune un pic de ulei, e opţional.