Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI135
Retete / Dulciuri

Reteta de sirop din flori de tei

In Sirop / Compot la 4 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de sirop din flori de tei Se culeg florile de tei, se aleg si scutura bine de eventualele insecte. Cu ajutorul foarfecului se inlatura si frunza de legatura (aripioara). Intr-o oala incapatoare adaugam apa si zaharul,cand zaharul s-a dizolvat adaugam florile si...

Desert Oladi rusesti cu mere

In Dulciuri la 1 Mar 2021

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto. Adaugam merele si omogenizam compozitia. Intr-o...

Desert tarta cu mascarpone si frisca

In Prajituri la 6 Sep 2020

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga biscuitii cu untul   si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se   da la frigider pentru o...

Gem-marmelada de coarne

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2020

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30...

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

In Dulciuri la 18 Mai 2020

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.  Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.  Rasturnam...

Desert tort expres Lapte de pasare

In Torturi la 27 Apr 2020

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea). Adaugam untul topit, amestecam bine. Intr-o tava cu...

Desert placinta cu iaurt si stafide

In Dulciuri la 27 Mar 2020

Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine. Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine...

Desert placinta cu mere Sarlatanca

In Prajituri la 6 Ian 2020

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si...

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

In Dulciuri la 24 Oct 2019

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete. Acoperim si lasam...

Dulceata de capsune-fructe intregi

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2019

Capsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop. A doua zi se pune pe foc, cand incepe...

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci

In Dulciuri la 14 Mar 2019

Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si arahidele, amestecam. Adaugam biscuitii, amestecam bine. Indindem pe o planseta folie alimentara...

Desert placinta taraneasca cu gutui

In Prajituri la 2 Noi 2018

  Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat...

Desert briose cu banane

In Prajituri la 29 Aug 2018

Ouale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul. Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua, apoi cate o lingura treptat am adaugat si faina. Bananele (4) le-am zdrobit cu furculita si le-am...

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

In Dulciuri la 12 Apr 2018

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine   la borcan,reteta o gasiti aici:  I ntr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc   mic. Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu...

Suc de mere dupa reteta veche

In Sirop / Compot la 11 Dec 2017

Spalati bine merele. Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate. Dati merele la storcator si  sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare. Puneti oala pe aragaz la foc mediu. Aduceti sucul pana la punctul de fierbere. Umpleti sticlele si inchideti etans....

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

In Prajituri la 11 Oct 2017

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet. Ouale le separam, galbenusurile de albusuri....

Desert placinta cu branza si agrise

In Prajituri la 21 Sep 2017

    Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.  Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.  Pornim...

Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat

In Prajituri la 11 Sep 2017

Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma,...

Desert strudel cu dovleac si nuca

In Dulciuri la 7 Mar 2017

Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a...

Tarta Pasiune

In Dulciuri la 20 Feb 2017

   Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.   In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit...

Chec cu stafide

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata  un...

Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2016

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta. Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam...

Placinta cu mere si visine

In Dulciuri la 24 Feb 2016

Merele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara, amestecam oprim flacara si le lasam sa raceasca complet. Facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul,...

Biscuiti rustici umpluti cu mere

In Dulciuri la 21 Ian 2016

Se face un aluat  din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut  și la final untul rece  taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min. ...

Prune umplute cu nuci

In Dulciuri la 20 Ian 2016

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte. Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic...

Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine

In Dulciuri la 16 Dec 2015

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza  prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam  toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit...

Strudel cu cirese

In Dulciuri la 15 Iun 2015

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot.  Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am...

Desert prajitura rapida cu visine

In Prajituri la 6 Mar 2015

Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade. Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

In Prajituri la 18 Feb 2015

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura....

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 23 Dec 2014

Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza...

Afisate 1 - 30 din 45 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]