Iata cum se prepara Reteta de sirop din flori de tei
Se culeg florile de tei, se aleg si scutura bine de eventualele insecte.
Cu ajutorul foarfecului se inlatura si frunza de legatura (aripioara).
Intr-o oala incapatoare adaugam apa si zaharul,cand zaharul s-a dizolvat adaugam florile si...
Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto. Adaugam merele si omogenizam compozitia. Intr-o...
Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.
Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm .
Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o...
Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg.
Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu.
Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute.
Se adauga sarea si ouale s i coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.
Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.
Rasturnam...
Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.
Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.
incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).
Adaugam untul topit, amestecam bine.
Intr-o tava cu...
Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine.
Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine...
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.
Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.
Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si...
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.
Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam...
Capsunele se spala bine si se elimina coditele.
Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop.
A doua zi se pune pe foc, cand incepe...
Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie.
Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva.
Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si arahidele, amestecam.
Adaugam biscuitii, amestecam bine.
Indindem pe o planseta folie alimentara...
Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat...
Ouale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul.
Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua, apoi cate o lingura treptat am adaugat si faina.
Bananele (4) le-am zdrobit cu furculita si le-am...
Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:
I ntr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.
Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu...
Spalati bine merele.
Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate.
Dati merele la storcator si sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare.
Puneti oala pe aragaz la foc mediu.
Aduceti sucul pana la punctul de fierbere.
Umpleti sticlele si inchideti etans....
Tiramisu reţetă originală
Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.
Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.
Ouale le separam, galbenusurile de albusuri....
Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.
Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.
Pornim...
Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma,...
Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.
Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a...
Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit...
Pornim cuptorul la 160 grade C.
Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).
Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un...
Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta.
Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam...
Merele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara, amestecam oprim flacara si le lasam sa raceasca complet.
Facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul,...
Se face un aluat din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut și la final untul rece taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min. ...
Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte.
Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit...
Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile.
Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot.
Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am...
Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.
Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi...
Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura....
Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza...
Reteta de sirop din flori de tei
Iata cum se prepara Reteta de sirop din flori de tei Se culeg florile de tei, se aleg si scutura bine de eventualele insecte. Cu ajutorul foarfecului se inlatura si frunza de legatura (aripioara). Intr-o oala incapatoare adaugam apa si zaharul,cand zaharul s-a dizolvat adaugam florile si...
Desert Oladi rusesti cu mere
Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto. Adaugam merele si omogenizam compozitia. Intr-o...
Desert tarta cu mascarpone si frisca
Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca. Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm . Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o...
Gem-marmelada de coarne
Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30...
Desert tarta crocanta cu magiun de prune
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute. Se adauga sarea si ouale s i coaja de lamaie, apoi zaharul pudra. Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca. Rasturnam...
Desert tort expres Lapte de pasare
Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea). Adaugam untul topit, amestecam bine. Intr-o tava cu...
Desert placinta cu iaurt si stafide
Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine. Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine...
Desert placinta cu mere Sarlatanca
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si...
Desert placinte Poale -n brau cu gutui
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete. Acoperim si lasam...
Dulceata de capsune-fructe intregi
Capsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop. A doua zi se pune pe foc, cand incepe...
Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci
Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si arahidele, amestecam. Adaugam biscuitii, amestecam bine. Indindem pe o planseta folie alimentara...
Desert placinta taraneasca cu gutui
Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat...
Desert briose cu banane
Ouale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul. Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua, apoi cate o lingura treptat am adaugat si faina. Bananele (4) le-am zdrobit cu furculita si le-am...
Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine
Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici: I ntr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu...
Suc de mere dupa reteta veche
Spalati bine merele. Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate. Dati merele la storcator si sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare. Puneti oala pe aragaz la foc mediu. Aduceti sucul pana la punctul de fierbere. Umpleti sticlele si inchideti etans....
Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura
Tiramisu reţetă originală Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet. Ouale le separam, galbenusurile de albusuri....
Desert placinta cu branza si agrise
Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute. Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte. Pornim...
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat
Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma,...
Desert strudel cu dovleac si nuca
Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a...
Tarta Pasiune
Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit...
Chec cu stafide
Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un...
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence
Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta. Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam...
Placinta cu mere si visine
Merele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara, amestecam oprim flacara si le lasam sa raceasca complet. Facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul,...
Biscuiti rustici umpluti cu mere
Se face un aluat din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut și la final untul rece taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min. ...
Prune umplute cu nuci
Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte. Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic...
Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit...
Strudel cu cirese
Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am...
Desert prajitura rapida cu visine
Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade. Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura....
Prajitura cu ciocolata
Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza...