Se face un aluat din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut și la final untul rece taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min.
Intr-o cratita, punem merele curatate de coaja si taiate bucati mici. Se adauaga zaharul brun, dulceata si scortisoara. Punem cratita la foc pentru 15 minute, pana se ingroasa compozitia. Se da deoparte si se lasa la racit.
Se incalzeste cuptorul la 180 °. Tăiem aluatul in 2 si intindem aluatul in 2 foi (aproximativ 0,5 cm grosime). Pe prima foaie cu ajutorul unei lingurite formam movilite. Acoperim cu cealata foaie. Sigilam bine foaia cu ajutorul unei cesti de cafea,formam biscuitii. Cu un cutit bine ascutit facem o incizie, pentru a da o tenta de rustic. Coacem la cuptor 15 minute.Biscuitii sunt ideali pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.
Pofta buna!