Desert placinte Poale -n brau cu gutui

de Ksenya in Dulciuri, 24 Oct 2019 | 7811 vizualizari

 

Reteta de fata este una ce merita facuta. Se pot umple placintele cu mere, branza simpla sau cu stafide. Eu am ales de data aceasta varianta cu gutui.
Nu necesita mari cunostinta in bucatarie si nu ia mult timp.
Ideala pentru copii sau pachetel la munca.
Va indemn s-o incercati.
Au rezultat 12 placinte cate 6 in tava

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 600 grame faina
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 3-4 gutui potrivite, spalate si curatate de cotor
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei floarea soarelui rafinat
  • Pentru decor
  • un ou batut cu o lingura lapte
  • pentru pudrat palcintele, zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte Poale -n brau cu gutui:

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.

Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si lasam la loc cald cam o ora.

Intre timp gutuile le dam prin razatoarea mare, apoi le calim intr-o tigaie cu cele 2 lingure de ulei, adaugam zaharaul si lasam pana se evapora sucul lasat de gutui. Dam deoparte si lasam sa raceasca complet.

Din aluatul dospit, formam 12 bilute egale, apoi intindem pe rand cate una si le umplem cu umplutura.

Unim colturile pe mijloc in cruce, aplatizam putin si le punem pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam asa inca 15 minute, ungem cu ajutorul unei pensula placintele formate cu oul batut cu lingura de lapte si introducem tava in cuptor la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana placintele se rumenesc frumos. 

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si in umplutura zahar vanilat, insa eu am ales ca parfumul gutuilor sa domine.

2

Daca aluatul la framantare e prea ferm, mai adaugati putin lapte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte Poale -n brau cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

pe 06.01 la 09:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine