Reteta de fata este una ce merita facuta. Se pot umple placintele cu mere, branza simpla sau cu stafide. Eu am ales de data aceasta varianta cu gutui.
Nu necesita mari cunostinta in bucatarie si nu ia mult timp.
Ideala pentru copii sau pachetel la munca.
Va indemn s-o incercati.
Au rezultat 12 placinte cate 6 in tava
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.
Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la loc cald cam o ora.
Intre timp gutuile le dam prin razatoarea mare, apoi le calim intr-o tigaie cu cele 2 lingure de ulei, adaugam zaharaul si lasam pana se evapora sucul lasat de gutui. Dam deoparte si lasam sa raceasca complet.
Din aluatul dospit, formam 12 bilute egale, apoi intindem pe rand cate una si le umplem cu umplutura.
Unim colturile pe mijloc in cruce, aplatizam putin si le punem pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam asa inca 15 minute, ungem cu ajutorul unei pensula placintele formate cu oul batut cu lingura de lapte si introducem tava in cuptor la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana placintele se rumenesc frumos.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar.
Pofta buna!
1
Puteti adauga si in umplutura zahar vanilat, insa eu am ales ca parfumul gutuilor sa domine.
2
Daca aluatul la framantare e prea ferm, mai adaugati putin lapte cald.