Desert placinta taraneasca cu gutui

de Ksenya in Prajituri, 2 Noi 2018 | 10653 vizualizari

 

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici.
Intr-adevar este foarte buna. Multumesc pentru reteta. Eu am folosit gutui in loc de mere. A iesit ceva divin.
Mi- a placut aluatul cum a iesit, iar gutuile au dat o aroma exact de toamna.
Concurs " Retete inspirate de toamna "
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 200 gr untura solida fara miros
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 350 ml lapte batut(iaurt de tara)
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 700 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg gutui
  • 5 linguri zahar
  • Pentru pudrat
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta taraneasca cu gutui:

 

Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat elastic si nelipicios. L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30-40 minute.

Gutuile le-am spalat bine, inlaturand puful si cotoarele si le dam prin razatoarea mica.

Le-am calit intr-o oala la foc mic impreuna cu zaharul. Am amestecat si am lasat pana gutuile nu  au mai avut lichid. Le-am dat la racit.

Am impartit aluatul in doua.

Am intins prima foaie si am asezat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi am intins compozitia de gutui. Am nivelat si am adaugat a doua foaie intinsa peste gutui.

Am intepat cu furculita din loc in loc.

Am dat placinta pentru 40 minute la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C.

Am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit, dupa care am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

In loc de untura puteti folosi unt

2

La gutui nu e nevoie de gris, daca sunt date prin razatoarea mica

3

Daca doriti, puteti adauga in umplutura si alte arome insa gutuile fiind foarte aromate, nu a mai fost necesar sa adaug si alceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta taraneasca cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

06.11.2018, 00:25

Felicitari Ksenya

miki_a 1

06.11.2018, 07:06

Waw! Sigur a fost un deliciu! Felicitări pentru nominalizare și premiu!

dantes 1

02.09.2019, 07:37

Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba