Desert prajitura rapida cu visine

de Ksenya in Prajituri, 6 Mar 2015 | 38717 vizualizari

 

Se face foarte repede! Buna -buna!

 

INGREDIENTE

  • 800 g visine decongelate
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de unt topit la bain marie
  • 9 linguri faina + 1 lingura pentru pudrat visinele
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu visine:

Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.

Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi cealalta parte de faina si untul ramas, avand grija sa pastram o lingura de faina pentru visine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, visinele le pudram cu faina si le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru 30 minute pana prajitura devine aurie. Oprim cuptorul si o lasam la racit.

Cand s-a racit o pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti folosi visine decongelate si curatate de samburi sau un borcan de 800 g cu visine, vezi reteta aici.

2

Pentru a obtine o spuma de albusuri tare si pufoase recomand ca paletele de la mixer si castronul sa fie foarte bine degresate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Oana 1

08.04.2015, 16:41

Andipanda, nu vad de ce nu ai pune praf de copt, daca zici ca nu a iesit fara...mereg si cu si fara...am si eu retete de pandispan in genul asta fara praf de copt...Succes data viitoare

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:54

Foarte buna si cu caise si zmeura, ca visine nu avem...

Rahela Velicu 1

07.12.2021, 22:37

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla in stil italian