Se face foarte repede! Buna -buna!
Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.
Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi cealalta parte de faina si untul ramas, avand grija sa pastram o lingura de faina pentru visine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, visinele le pudram cu faina si le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru 30 minute pana prajitura devine aurie. Oprim cuptorul si o lasam la racit.
Cand s-a racit o pudram cu zahar pudra.
1
Puteti folosi visine decongelate si curatate de samburi sau un borcan de 800 g cu visine, vezi reteta aici.
2
Pentru a obtine o spuma de albusuri tare si pufoase recomand ca paletele de la mixer si castronul sa fie foarte bine degresate.