Desert placinta cu branza si agrise

de Ksenya in Prajituri, 21 Sep 2017 | 3057 vizualizari

 

Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva.
E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 grame faina
  • 1 lingura cu varf zahar
  • un varf cutit sare
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 450 g branza vaci
  • 3 oua
  • 50 g unt moale
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 2 linguri smantana grasa
  • 150 g zahar
  • Sos agrise
  • un pahar ras de agrise
  • 5 linguri suc de agrise sau apa
  • 3-5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si agrise:

 

 

Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.

 Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.

 Pornim cuptorul la 160 grade C.

 Scoatem aluatul din frigider. Intindem cu sucitorul aluatul.

Tapetam cu hartie de copt, o  tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Asezam aluatul in tava in asa fel,i ncat sa aiba bordurile ridicate.

Intepam cu furculita din loc in loc. Turnam umplutura si dam la cuptor pentru 35 minute. Cand a expirat timpul, testam aluatul cu scobitoarea.

Pregatim agrisele.

Intr-o oala, punem agrisele, adaugam 2 linguri de suc sau apa, zaharul, micsoram flacara si lasam 5 min.

Separat, intr-o cana, desfacem amidonul cu cele 3 linguri de suc sau apa si adaugam peste agrise. Lasam 7 minute, apoi oprim focul. Scoatem placinta din cuptor, turnam sosul si-l intindem pe toata suprafata. Il lasam sa se racoreasca, apoi il dam la rece pana a 2-a zi.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti si cu agrise verzi

2

Daca sosul este acru, adaugati inca o lingura de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si agrise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si bezea