Spalam legumele.
Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs.
Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim...
Se desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi.
Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut.
Se presara cu branza de capra sau cas.
Se presara cu patrunjel.
Se ruleaza si se taie pe jumatate.
La fel se procedeaza si cu celelelte foi
Se incalzeste un sandwich...
Legumele le tocam grosier.
Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.
Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la...
Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele si lasam la fiert 10 minute.
La sfarsit se adauga untul si usturoiul, amestecam, potrivim de sare...
Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute.
Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem si-l aruncam.
Adaugam...
Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin razatoare.
Ceapa o tocam, punem intr-un castron, adaugam lingura de otet, restul adaugam apa...
Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin.
Separat in alta tigaie incapatoare, sotam 2 minute usturoiul, adaugam ceapa, sotam pana ceapa devine...
Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min. Tot pentru 30 minute lasam si umplutura, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Dupa ce s-a scurs timpul, treceti vanata sub jetul de...
Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.
Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul...
Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la minim si lasam pe foc cam 5 minute, amestecand intre timp. Cand urzicile s-au inmuiat, oprim...
Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:
I ntr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.
Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu...
Carnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs.
Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.
Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai...
Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm
Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.
Saram si piperam.
Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi....
Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici se poate jongla cu cantitatile dupa gust
Se amesteca bine compozitia.
Se condimenteaza cu sare...
Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet.
Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata.
Adaugam ceapa calita si racita.
Potrivim de sare si piper.
Dam...
Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape
Puneti la foc si completati cu apa
Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc...
Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute.
Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu atata apa cat sa acopere 2 degete deasupra leguminoaselor.
Fierbem la foc mic cam 20 minute, pana...
Fasolea fiarta o scurgem de surplusul de lichid.
Intr-un castron amestecam toate ingredientele, asezonam cu sare si piper dupa gust.
La sfarsit adaugam uleiul, amestecam si lasam pentru 15 minute la rece.
Avocado il curatam, scoatem samburele si-l taiem in doua, dam deoparte....
Spalati bine merele.
Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate.
Dati merele la storcator si sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare.
Puneti oala pe aragaz la foc mediu.
Aduceti sucul pana la punctul de fierbere.
Umpleti sticlele si inchideti etans....
Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron.
Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata.
Lasam minim 30 minute,...
Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.
Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.
Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.
Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam...
Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.
Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.
Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin,...
Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si pielita. O taiem bucati potrivite.
Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se incinga, apoi adaugam ceapa; cand apare o margine usor aurie, adaugam caracatita, o lasam la foc mic...
Tiramisu reţetă originală
Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.
Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.
Ouale le separam, galbenusurile de albusuri....
Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.
Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.
Pornim...
Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati.
Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz.
Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii.
Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava.
Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava,...
Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma,...
Pornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.
Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa...
Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita.
Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim.
Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca.
Toaca...
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata
Spalam legumele. Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs. Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim...
Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc
Se desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi. Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut. Se presara cu branza de capra sau cas. Se presara cu patrunjel. Se ruleaza si se taie pe jumatate. La fel se procedeaza si cu celelelte foi Se incalzeste un sandwich...
Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic. Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la...
Tocana de ciuperci
Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele si lasam la fiert 10 minute. La sfarsit se adauga untul si usturoiul, amestecam, potrivim de sare...
Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor
Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute. Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem si-l aruncam. Adaugam...
Salata Mimoza
Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin razatoare. Ceapa o tocam, punem intr-un castron, adaugam lingura de otet, restul adaugam apa...
Caracatita cu orez in stil portughez
Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin. Separat in alta tigaie incapatoare, sotam 2 minute usturoiul, adaugam ceapa, sotam pana ceapa devine...
Vinete cu carne in stil chinezesc
Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min. Tot pentru 30 minute lasam si umplutura, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Dupa ce s-a scurs timpul, treceti vanata sub jetul de...
Bors taranesc din coada de vita
Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul...
Chiftele de legume cu urzici
Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la minim si lasam pe foc cam 5 minute, amestecand intre timp. Cand urzicile s-au inmuiat, oprim...
Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine
Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici: I ntr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu...
Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc
Carnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin. Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai...
Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi....
Pate de peste
Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici se poate jongla cu cantitatile dupa gust Se amesteca bine compozitia. Se condimenteaza cu sare...
Parjoale moldovenesti
Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata. Adaugam ceapa calita si racita. Potrivim de sare si piper. Dam...
Ciorba cu mugur de vitel
Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc...
Spaghete cu caracatita si creveti
Preparam sosul. Punem uleiul intr-o tigaie inalta si incapatoare, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand s-a aramit putin, scoatem si-l aruncam. Adaugam ceapa tocata marunt, cand ceapa s-a inmuiat, adaugam caracatita taiata bucati, dam flacara la mic,...
Supa ucraineana de bob cu taitei de casa
Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute. Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu atata apa cat sa acopere 2 degete deasupra leguminoaselor. Fierbem la foc mic cam 20 minute, pana...
Salata de fasole ochi-negru
Fasolea fiarta o scurgem de surplusul de lichid. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, asezonam cu sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam uleiul, amestecam si lasam pentru 15 minute la rece. Avocado il curatam, scoatem samburele si-l taiem in doua, dam deoparte....
Suc de mere dupa reteta veche
Spalati bine merele. Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate. Dati merele la storcator si sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare. Puneti oala pe aragaz la foc mediu. Aduceti sucul pana la punctul de fierbere. Umpleti sticlele si inchideti etans....
Chiftele de peste
Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata. Lasam minim 30 minute,...
Tocana de vita
Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam. Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile. Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam...
Pastravi de nuc la borcan
Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie. Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin,...
Supa de caracatita
Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si pielita. O taiem bucati potrivite. Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se incinga, apoi adaugam ceapa; cand apare o margine usor aurie, adaugam caracatita, o lasam la foc mic...
Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura
Tiramisu reţetă originală Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet. Ouale le separam, galbenusurile de albusuri....
Desert placinta cu branza si agrise
Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute. Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte. Pornim...
Sos napolitan la borcan
Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati. Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz. Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii. Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava. Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava,...
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat
Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma,...
Tocanita de ardei cu aripioare de pui
Pornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade. Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita. Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa...
Pate de urzici
Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita. Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim. Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca. Toaca...