Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 11 Apr 2018 | 16576 vizualizari

 

Anul acesta de Paste, am tinut mortis sa fac carnea de miel dupa retetele grecesti.
Asa ca aviz iubitorilor bucatariei elene.
 Bunatati de Paste
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel (coaste, pulpa)
  • 2 cutii de rosii in sucul lor
  • 5 catei usturoi
  • 500 ml vin rosu dulce
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura oregano
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc:

 

Carnea o trecem prin flacara, o  spalam bine l asam la scurs.

Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.

Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai inalta, adaugam ceapa, turnam sosul, acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.

 Introducem tava in cuptor pentru 50-60 minute, la 180 grade C.

Scoatem capacul si mai lasam 15 minute.

 Se serveste fierbinte cu lipii, cartofi, orez sau cu ce va place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca dispuneti de timp, lasati carnea la marinat de cu seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de miel la gratar a la Robert Rainford