Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 11 Apr 2018 | 15081 vizualizari

 

Anul acesta de Paste, am tinut mortis sa fac carnea de miel dupa retetele grecesti.
Asa ca aviz iubitorilor bucatariei elene.
 Bunatati de Paste
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel (coaste, pulpa)
  • 2 cutii de rosii in sucul lor
  • 5 catei usturoi
  • 500 ml vin rosu dulce
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura oregano
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc:

 

Carnea o trecem prin flacara, o  spalam bine l asam la scurs.

Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.

Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai inalta, adaugam ceapa, turnam sosul, acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.

 Introducem tava in cuptor pentru 50-60 minute, la 180 grade C.

Scoatem capacul si mai lasam 15 minute.

 Se serveste fierbinte cu lipii, cartofi, orez sau cu ce va place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca dispuneti de timp, lasati carnea la marinat de cu seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel