Cum, nu am vrut sa treaca vara fara sa fac tocanita aceasta, am preparat-o rapid si am revenit aici,sa v-o impart si voua. Si, cum piata este plina de legume de sezon ,merita s-o incercati si voi. Este delicioasa!
Pornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.
Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa tocata ,putina sare si o lingura apa.Acoperim cu capac si lasam sa inabuse ,pana devine ceapa sticloasa.
Adaugam ardeii ,amestecam ,acoperim si lasam 10 minute la foc mic,urmeaza rosiile si mai lasam 7 minute.Separat desfacem smantana cu faina si putina apa, dizolvam bine sa nu ramana cocoloase si turnam peste ardei ,amestecam si adaugam o foaie de dafin, potrivim de sare si piper.
Soatem aripiorele din cuptor . le adaugam peste tocanita si lasam 15 minute la foc mic.
Se serveste cu patrunjel tocat ata rece cat si calda. Pofta buna!
1
Pentru orice eventualitate ca sa evitati cocoloasele,cand adaugati compozitia din faina si smantana peste ardei,folositi o sita.
2
pentru un gust mai picant puteti adauga si un ardei iute
3
se serveste cu piure,orez sau mamaliguta.