Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc

de Ksenya in Sandvisuri, 9 Aug 2018 | 4293 vizualizari

 

  Ёка- Yoka este un aperitiv armenesc preferat de armeni si foarte popular in Caucaz. Ingredientele principale: Lavash- painea armenilor, ou, mult patrunjel si branza.
  Se face rapid si este foarte consistent. Nu necesita multa pricepere in bucatarie.
 Se pot combina mai multe feluri de branza.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet lavash armenesc
  • 700 g branza sau cas de capra data prin razatoarea mica
  • 1 legatura mare de patrunjel tocat
  • 4 oua, cate un ou pentru o foaie
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc:

Se desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi.

Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut.

Se presara cu branza de capra sau cas.

Se presara cu patrunjel.

Se ruleaza si se taie pe jumatate.

La fel se procedeaza si cu celelelte foi

Se incalzeste un sandwich maker la temperatura maxima si se pun rulourile pentru 5-7 minute pana capata o culoare aurie si devin crocante.

 Se servesc fierbinti !

TIPS-URI

1

Daca nu aveti sandwich maker, se pot face si in tigaie.

2

Verificati daca branza de capra este sufiecient de sarata inainte de a o sara.

3

Daca nu aveti lavash, puteti incerca cu lipii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa