Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.
Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.
Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei,...
Spala bine leurda in cateva ape.
Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec.
Scoate leurda si trece-o prin jet de apa rece. Las-o la scurs. Stoarce leurda si toac-o marunt si adaug-o intr-un castron....
Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.
Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.
Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.
Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de...
Humus reteta
Re ț eta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic.
Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, că ț eii de usturoi zdrobiti, apoi se potriveste gustul cu sare .
Imparte amestecul în trei...
Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.
Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati sa prinda un pic de culoare.
Adaugati morcovul spalat si tocat sau dat prin razatoare, iarasi cum...
Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa tocata, mazarea. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se adauga uleiul si se mai amesteca.
Se...
Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza...
Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi
Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi,...
Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs.
Daca aveti frunze puse la borcan cum am avut eu, sariti peste acest pas. Doar trebuie trecute sub jetul de apa si lasate 20 minute in...
Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.
Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a...
Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac.
In urmatoarea zi, se scurge apa si se curata bobul de coaja. Ramane numai miezul.
Intr-o oala, punem...
Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit...
Pornim cuptorul la 160 grade C.
Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).
Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un...
Cum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie:
Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea...
Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.
Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.
Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola...
Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele.
Pasatul il spalam in mai multe ape, pana apa ramane limpede. Il punem la scurs.
Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in...
Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie pe margini,; adaugam cartofii zdrobiti, amestecam si lasam 4 minute la foc mic, adaugam sare si piper...
Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.
Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa si un pic de sare. Lasam la foc potrivit pana ceapa devine translucida, cu usoare urme de aramiu pe...
Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In...
Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.
In paralel, ciupercile spalate le...
Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie.
Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul.
Intr-o...
Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.
Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.
Cand timpul a...
Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute.
Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape. Intr-o oala incapatoare adaugam ciupercile spalate ,adaugam apa cat sa cuprinda ciupercile si le punem la...
Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand...
Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in...
Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza...
Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si...
Coacem ardeii pe plita,tabla sau cuptor .
Intr-un borcan bine spalat, presaram putina sare ,asezam ardeii copti un strat,adaugam usturoi taiat subtire,apoi telina taiata grosier.Iarasi putina sare ,apoi un alt strat de ardei,usturoi si telina.Continuam asa pana umplem...
Curatam toate legumele de coaja.
Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.
Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel...
Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se...
Chiftele de varza
Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama. Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei,...
Aperitiv bruschete cu leurda si avocado
Spala bine leurda in cateva ape. Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec. Scoate leurda si trece-o prin jet de apa rece. Las-o la scurs. Stoarce leurda si toac-o marunt si adaug-o intr-un castron....
Mini snitele de ciuperci (de post)
Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant. Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare. Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina. Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de...
Trio de humus reteta
Humus reteta Re ț eta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic. Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, că ț eii de usturoi zdrobiti, apoi se potriveste gustul cu sare . Imparte amestecul în trei...
Supa de mazare
Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa. Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati sa prinda un pic de culoare. Adaugati morcovul spalat si tocat sau dat prin razatoare, iarasi cum...
Винегред - salata ruseasca de legume
Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa tocata, mazarea. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se adauga uleiul si se mai amesteca. Se...
Supa thailandeza de legume
Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza...
Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi
Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi,...
Sarmalele padurarului (de post)
Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan cum am avut eu, sariti peste acest pas. Doar trebuie trecute sub jetul de apa si lasate 20 minute in...
Desert strudel cu dovleac si nuca
Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a...
Piure de bob
Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac. In urmatoarea zi, se scurge apa si se curata bobul de coaja. Ramane numai miezul. Intr-o oala, punem...
Tarta Pasiune
Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit...
Chec cu stafide
Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un...
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie
Cum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie: Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea...
Saratele fragede
Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola...
Sarmale manastiresti
Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele. Pasatul il spalam in mai multe ape, pana apa ramane limpede. Il punem la scurs. Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in...
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)
Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie pe margini,; adaugam cartofii zdrobiti, amestecam si lasam 4 minute la foc mic, adaugam sare si piper...
Ciuperci cu piept de pui si smantana
Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii. Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa si un pic de sare. Lasam la foc potrivit pana ceapa devine translucida, cu usoare urme de aramiu pe...
Strudel cu cartofi si ciuperci
Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In...
Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)
Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute. In paralel, ciupercile spalate le...
Coltunasi cu visine
Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul. Intr-o...
Antricot de vita cu struguri la tigaie
Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore. Cand timpul a...
Zacusca de ghebe
Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape. Intr-o oala incapatoare adaugam ciupercile spalate ,adaugam apa cat sa cuprinda ciupercile si le punem la...
Friptura de iepure la cuptor
Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand...
шашлык- frigarui de porc
Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in...
Varza cu carne de porc la tuci
Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza...
Zacusca de vinete
Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si...
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Coacem ardeii pe plita,tabla sau cuptor . Intr-un borcan bine spalat, presaram putina sare ,asezam ardeii copti un strat,adaugam usturoi taiat subtire,apoi telina taiata grosier.Iarasi putina sare ,apoi un alt strat de ardei,usturoi si telina.Continuam asa pana umplem...
Aperitiv chiftele de legume
Curatam toate legumele de coaja. Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii. Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel...
Somon Viking
Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se...