Am promis ca am sa postez reteta Mimoza si iata ca in sfarsit s-a si intamplat.
Acest antreu a fost foarte popular in Uniunea Sovetica si a ramas si pana astazi.
Se face rapid, este economic si facil de preparat. Asigura toti nutrientii necesari precum si aspectul este de efect. Ideal pentru mese festive si nu numai.
Denumirea vine de la florile de primavara mimoze care se aseamana cu galbenusul de ou adaugat la sfarsitul salatei.
Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin razatoare.
Ceapa o tocam, punem intr-un castron, adaugam lingura de otet, restul adaugam apa ,atat cat sa cuprinda complet ceapa. Lasam 10 minute, apoi strecuram prin sita.
Conserva o scurgem de ulei si o zdrobim cu furculita marunt, daca puneti somon afumat, atunci il tocati.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele, incepem montarea.
Primul strat cartofi, adaugam maioneza (eu am pus cam o lingura).
Al 2-lea strat pestele, iarasi maioneza.
Al 3-lea strat ceapa, maioneza.
Al 4-lea cartofi, maioneza.
Al 5 -lea morcov, maioneza.
Al 6 -lea castravete, maioneza.
Al 7-lea albus, maioneza.
Si ultimul strat, al 8-lea galbenus de ou.
Se orneaza dupa cum va place. Se serveste dupa ce a stat macar o ora la frigider. Ideal e sa stea 2-3 ore.
Sper sa va placa. Pofta buna!
1
Puteti schimba straturile dupa cum va place.
2
Pentru consistenta mai mare puteti adauga si un strat de cascaval.
3
Maioneza puteti s- o inlocuiti cu iaurt grecesc,insa gustul va fi altul.
4
Puteti sa montati salata si cu ajutorul unui inel de bucatarie sau si simplu, mentinand forma rotunda, in forma de patrat sau in boluri transparente