M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea ce-mi doream.
Pe timp de iarna puteti conserva loboda, reteta o gasiti aici
Va indemn sa o incercati si voi.
Legumele le tocam grosier.
Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.
Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la fiert pe foc mic 20 minute.
Tocam legaturile de verdeata, loboda, stevia si le adaugam in ciorba. Lasam sa fiarba 5-6 minute.
Acrim cu suc de lamaie dupa gust, potrivim de sare si piper.
Oprim flacara si adaugam leusteanul tocat. Acoperim oala si lasam ciorba 15 minute.
Se serveste ciorba atat rece, cat si calda, cu ochi romanesc si marar proaspat tocat.
Pofta buna!
1
Se poate servi cu smantana
2
In zilele de po se poate servi fara ochiul romanesc, cu ceapa verde sau cu ardei iute