Pastravi de nuc la borcan

de Ksenya in Conserve, 24 Oct 2017 | 10079 vizualizari

 

 
 
Reteta de fata  este una ruseasca si care este facuta in asa fel, incat trebuie deschis doar borcanul si poate fi servita imediat, fara a mai adauga ceva.
Ingredientul principal este pastravul de nuc sau stiintific denumit,Polyporus squamosus.
Salata este echilibrata la gust si foarte usor astrigenta.
Va indemn sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • la un kg de ciuperci aveti nevoie de
  • 500 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 5--6 boabe de piper
  • 20 grame sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi de nuc la borcan:

 

 

Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.

Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.

Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin, ienibaharul boabe, piperul si sarea. Lasam sa dea in clocot si fierbem 8-10 min.

 In borcane bine spalate, asezam mai intai ciupercile, nu oprim flacara pana nu completam borcanele pana la baza borcanului cu marinada.

Inchidem ermetic cu capac si sterilizam la bain-marie 15 minute.

Se pastreaza la racoare!

TIPS-URI

1

In cazul in care nu aveti pastravii de nuc la indemana, se poate prepara si din Pleurotus

2

Inainte de a inchide cu capac, pentru a fi cat mai etans, stergeti marginea borcanului cu un servetel

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi de nuc la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]