O reteta pe care mereu am tot facut-o si imbunatatit-o, modificat-o, testat-o pe mine si pe altii )). Am tinut cont si de sfaturi. Intr-un final, a iesit asa cum a trebuit sa iasa.
Este unul din cele mai bune pateuri vegetale facute si testate de mine.
Puteti sa va faceti curaj si sa incercati.
Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita.
Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim.
Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca.
Toaca urzicile marunt, cu un cutit bine ascutit.
Intr-un vas de tuci mai mic sau tigaie, caleste ceapa, pana ia culoarea usor aramie, adauga usturoiul, adauga urzicile tocate si cartofii dati prin razatoarea mica.
Condimenteaza cu condimentele din lista sau cu ce va place.
Amesteca si lasa 2 minute. Opreste flacara.
Pateul este gata!
1
Puteti adauga chimen, coriandru.
2
Nu necesita sa adaugati apa, daca urzicile sun proaspete.