publicat la 04.05.2015
publicat la 11.03.2015
publicat la 26.07.2014
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite pane cu piept de curcan si legume
Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Umplutura: pieptul de curcan il taiem cubulete si il prajim in 2-3 linguri de ulei, apoi il scurgem si il lasam de-o parte. Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in cateva linguri de...
Cartofi cu piept de pui in aluat cu bere
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu putina sare pentru 15 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem la rumenit in tigaie. Ii saram dupa gust si ii scoatem pe servetele pentru a absorbii excesul de ulei. Ouale le amestecam cu faina si incepem...
Dovlecei umpluti
Spalam si taiem cubulete pieptul de pui. Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate...
Snitele crocante din piept de curcan
Pieptul de curcan il spalam, il taiem felii, il punem intr-o folie transparenta si il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata. Batem ouale, adaugam putina sare. Pesmetul il amestecam cu oregano, boiaua iute, putina sare si piper. Punem...
Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali! Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete. I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi i-am pus intr-o oala cu apa sarata. I-am lasat sa fiarba 15-20 de minute, apoi am scurs apa...
Cartofi umpluti cu piept de pui
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof. Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc. Cat timp ce se coc...
Lasagna cu piept de pui si ciuperci
Umplutura: Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute. Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam. Adaugam pieptul de pui taiat...
Paella cu carne de pui si porc
Facem focul cu lemne(nu cu carbuni) apoi asezam suportul special pentru tigaia de paella. Punem tigaia pe foc, apoi adaugam uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam carnea si presaram sarea deasupra. Amestecam pentru ca aceasta sa se rumeneasca uniform. Dupa ce carnea s-a rumenit usor,...
Chiftele in sos de mazare
Chiftele: intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust . Amestecam toate ingredientele, iar cu mana umeda incepem sa formam chiftelutele. Le prajim in ulei...
Orez cu aripioare si fasole verde
Eu am pregatit intr-o tigaie electrica. Punem uleiul la incins apoi punem aripioarele condimentate cu sare si piper. Amestecam din cand in cand, le lasam sa se patrunda bine. Dupa ce s-au rumenit frumos, adaugam orezul, apa, boiaua dulce, putina sare si amestecam. Punem apoi pastaile...
Tocanita de ardei cu piept de pui
Spalam ardeii si ii coacem pe plita. Ii intoarcem pe o parte si pe cealalta pentru a se coace uniform. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas adanc, presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete indepartand...
Piept de pui cu legume sub crusta de piure
Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins,...
Jumari
Se taie slanina cubulete, apoi se pune intr-un ceaun. Se tine la foc mediu pana cand grasimea se topeste si se formeaza jumarile. Dupa ce acestea sau rumenit se scot pe servetele pentru a absorbi excesul de grasime. Se presara sare dupa gust, apoi se poate servi. Sa aveti pofta!
Sarmale cu carne de curcan
Morcovul il dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le taiem marunt. Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust. Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam. Luam cratita de pe foc, adaugam carnea...
Clatite gratinate
Prima data pregatim clatitele dupa reteta preferata. Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute. Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta. Ghebele le punem la desarat in apa rece, apoi le punem scurs si le tocat marunt. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi...
Carne de porc cu usturoi
Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci, apoi punem bucatile de carne si usturoiul tocat marunt. Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare,...
Pulpe de pui in crusta de mustar
Curatam si spalam bine pulpele. Intr-un bol punem usturoiul pisat, un varf lingurita sare si amestecam bine. Adaugam apoi mustarul, uleiul de masline si omogenizam. Condimentam pulpele cu putina sare si piper, apoi le ungem bine, pe o parte si cealalta cu sosul de mustar si usturoi....
Chiftele
Tocam carnea iar feliile de paine le punem la inmuiat in apa. Intr-un bol punem carnea tocata, oul, painea scursa bine, putin patrunjel uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam bine. Cu mainile ude formam bile, pe care le aplatizam si apoi le punem la prajit intr-o tigaie de ceramica cu...
Pranzul de sambata: orez cu legume si copanele
Alegem orezul, apoi curatam ceapa si o taiem marunt. Ardeiul spalat il curatam de seminte si il taiem cubulete. Intr-o cratita punem cele 2 linguri de ulei, adaugam ceapa si lasam sa se caleasca la foc mic. Apoi adaugam ardeiul, presaram putina sare si lasam sa se caleasca bine, la...
Piept de pui cu cascaval
Am spalat si am taiat pieptul de pui in felii unpic mai grosute decat cele pentru snitele. Am sarat si am piperat carnea, apoi am batut-o putin cu ciocoanul de snitele. Am taiat cascavalul in feliute grosute. Am asezat cate-o feliuta de cascaval peste fiecare bucata de carne, apoi am...
Sarmale
Morcovul se da pe razatoare, ardeiul si ceapa se taie marunt. Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust. Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam. Luam cratita de pe foc, adaugam carnea tocata si omogenizam....
Quesadilla
Lipii: faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut. Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele. Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se...
Ficatei pane
Spalam foarte bine ficateii si presaram putina sare peste ei. Intr-o farfurie punem ouale, putina sare, piper si batem bine. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Trecem ficateii prin faina, apoi prin amestecul de oua si ii punem la prajit in tigaie. Ii lasam sa se rumeneasca frumos...
Piept de pui in sos de rosii cu busuioc
Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi. L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat. Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider. Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu...
Piept de pui crocant la cuptor
Spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem fasii si presaram putina sare pe ambele parti. Intr-un bol punem pesmetul, oregano, boiaua, putina sare si piper si amestecam. In alt bol punem oul, smantana, un praf de sare si omogenizam. Trecem fiecare bucata de piept de pui prin...
Mancare de pui cu galuste in sos de legume
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul spalat in taiem fasiute, iar rosiile le decojim si le taiem cubulete. Ceapa o punem la calit in 3 linguri de ulei. Adaugam apoi ardeiul, lasam putin sa se caleasca impreuna, apoi adaugam cioconelele curatate si condimentate cu putina...
Snitele crocante
Am spalat si curatat pieptul de pui, apoi l-am taiat felii subtirele. Am batut carnea pe o parte cu ciocanul pentru snitele, am condimentat cu sare si piper si am lasat de-o parte. Intr-un bol am pus ouale, faina, laptele, putina sare si am amestecat bine cu un tel. In alt bol am pus...
Papricas de pui cu galuste
Papricas: Curatam ceapa si o punem la calit in 3 linguri de ulei. Am spalat ciocolanelele, le-am curatat, le-am condimetat cu putina sare si piper, le-am pus peste ceapa si am lasat pana s-au patruns bine. Apoi dat cratita de-o parte, am adaugat boiaua dulce de ardei si am...
Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor
Incepem cu pulpele. Le spalam si le curatam. Daca sunt umede le tamponam cu un servetel, apoi le stropim cu ulei de masline, le condimentam cu sare, piper, boia dulce, oregano si le lasam la frigider pana pregatim cartofii. Cartofii ii curatam cu un burete nou de vase, apoi ii trecem sub un...
Frigarui de pui cu legume
Spalam bine pieptul de pui si legumele. Carnea o taiem cubulete, ardeiul in patratele, iar dovlecelul si vanata cu tot cu coaja le taiem in cubulete. Legumele le condimentam cu sare, iar carnea o condimentam cu sare, piper si boia dulce. Insiram pe betele pentru frigarui urmatoarele:...