Papricas:
Curatam ceapa si o punem la calit in 3 linguri de ulei.
Am spalat ciocolanelele, le-am curatat, le-am condimetat cu putina sare si piper, le-am pus peste ceapa si am lasat pana s-au patruns bine.
Apoi dat cratita de-o parte, am adaugat boiaua dulce de ardei si am amestecat bine.
Am adaugat si sucul de rosii, faina si am amestecat repede sa nu se formeze cocolosi, apoi adaugam apa cat sa acopere cioconelele.
Lasam la foc mic pana incepe sa fiarba si intre timp pregatim galustele
Galuste:
Galustele le-am pregatit chiar inainte de fie gata papricasul.
Intr-o oala punem apa la fiert cu sare.
Intr-un bol batem ouale cu un pic de sare si piper si adaugam treptat faina si apa.
Cand apa incepe sa fiarba luam cu o lingurita din compozitia precedenta si formam galustele.
Lingurita am trecut-o de fiecare data prin apa fiarta din oala.
Lasam sa fiarba 10 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert).
Le luam cu o paleta cu gaurele si le adaugam peste papricas.
Presaram patrunjel uscat sau proaspat si servim!
Pofta buna!