Foarte buni, usor de facut, acesti cartofi sunt perfecti pentru pranz si ii putem servii alaturi de o salata de legume! :)
Umplutura:
Sos Bechamel:
In plus:
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof.
Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc.
Cat timp ce se coc cartofii, pregatim umplutura: pieptul de pui in taiem fasii, apoi il punem la prajit in putin ulei.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi le punem impreuna cu carnea in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.
Asezonam cu sare, piper si patrunjel verde dupa gust, adaugam smantana si omogenizam.
Cartofii se incearca cu o furculita, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca acestia sunt gata.
Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).
Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne, iar apoi ii punem intr-o tava.
Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic, iar dupa ce s-a topit luam ibricul de pe foc, adugam faina si amestecam repede pentru a nu se face cocoloase.
Se pune din nou la foc mic si continuam sa amestecam putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.
Acest sos se pune peste cartofi, se acopera cu un strat de cascaval si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.
Se servesc calzi, pofta buna!
1
Cand calim legumele putem sa adaugam si un ardei rosu taiat cubulete.