Piept de pui cu legume sub crusta de piure

de Angelina_Elena in Pui, 7 Sep 2013 | 3339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca apa
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat

Pentru piure:

  • 5 cartofi mari
  • 50 g cascaval Delaco Sofia
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume sub crusta de piure:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.

Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, apoi adaugam pieptul de pui si il lasam pana se albeste (nu trebuie sa se rumeneasca).

Presaram putin sare, iar dupa ce s-a facut il scoatem intr-un bol.

In aceasi tigaie punem uleiul ramas (cele 2 linguri), iar cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie.

Apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna.

Dupa vreo 5 minute adaugam rosiile, pieptul de pui, apa si lasam sa fiarba pana scade putin si prinde consistenta unui sos.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjel uscat, amestecam si dam de-o parte.

Dupa ce am terminat de facut sosul de legume, ne ocupam de cartofi.

Daca sunt fierti ii scurgem de apa si ii pisam.

Adaugam galbenusurile, untul, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mici, sare dupa gust, un praf de piper, patrunjel uscat si amestecam bine.

Intr-un vas de lut tapetat cu unt punem sosul de pieptul de pui cu legume iar deasupra punem piure-ul de cartofi si uniformizam.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume sub crusta de piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Şniţele crocante