Lipii: faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.
Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.
Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.
La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.
Se impartea aluatul in 8 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda, subtirica si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.
Umplutura: spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem cubulete.
Presaram putina sare si piper peste si il punem la rumenit in 2 linguri de ulei.
Maioneza cu usturoi: in vasul de la blender punem usturoiul pisat, sare, piper, oregano, laptele si mixam pana face spuma.
Adaugam apoi uleiul in fir subtire si blenduim de jos in sus maxim 1 minut.
Dam maioneza la frigider pana pregatim quesadilla.
Pregatire quesadilla: pe cate-o lipie asezam bucatii de piept de pui, felii de rosii si castraveti, rondele de ceapa, cascaval, apoi asezam deasupra o alta lipie.
Formam cate quesadilla dorim, apoi punem o tigaie de teflon la incins fara pic de ulei in ea.
Cand tigaia s-a incins, punem cu grija quesadilla in ea, o lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi o intoarcem cu grija si pe cealalta parte.
Servim quesadilla cu maioneza cu usturoi.
Foarte mult ne-a placut!
Pofta buna!